Dursun Özbek’ten Ali Koç’a sert çıkış: ‘Yüreğin yetiyorsa buradayım’

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, derbi sonrası açıklamalarda bulundu. Maçın ardından stada gelerek sahaya çıkan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a seslenen Özbek, "Şimdi ben geldim, yüreğin yetiyorsa buradayım, seni bekliyorum" dedi.

SPOR 20.05.2024, 01:56 20.05.2024, 18:05 Buse Önder
Dursun Özbek’ten Ali Koç’a sert çıkış: ‘Yüreğin yetiyorsa buradayım’

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Park'ta Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, maç sonrası sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'un karıştığı olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbek, statta yaşanan gerginlikle ilgili olarak Koç'u sert bir dille eleştirdi.

‘Olayları duyunca geri geldim’

Maçın ardından stattan ayrıldığını ancak olayları duyunca geri döndüğünü belirten Özbek, "Ali Koç'un 40-50 kişiyle buraya gelip çalışanlarımızı darp etmesi ve küfürler etmesi kabul edilemez. Şimdi buradayım, yüreğin yetiyorsa gel bekliyorum seni. Delikanlılığın varsa gel" dedi.

‘Kim destekliyor seni?’

Ali Koç'un maçta olmadığını ve sonradan stada geldiğini vurgulayan Özbek, "Maç bitti, her iki takımın taraftarı da stattan ayrıldı. Ben de ayrıldım. Sonra olayları duyunca geri geldim. Ali Koç'un 40-50 kişiyle buraya gelip, çalışanlarımızı darp etmesi ve ağza alınmayacak küfürler etmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Polis koruması altında olduklarının altını çizen Dursun Özbek, “Ali Koç bu cesareti nereden alıyor? 'Hakemleri tartaklayın, hakemlere tokat atın' diyen bu zat, belli bir güruhla gelip insanları darp ediyor. Kim destekliyor seni?" ifadelerini kullandı.

‘Bu provokasyon niye?’

Özbek, olayların provokasyon amaçlı olduğunu belirterek, "Buradan devlete sesleniyorum. İçişleri Bakanı'na, Emniyet Müdürü'ne sesleniyorum. Polisler nerede? Polis nezaretinde sahaya girmesinin amacı ne? Bu provokasyon neden?" dedi.

Devlete çağrı: ‘Bu işe müdahale edilmeli’

Özbek, Ali Koç ile ilgili devletin işlem yapması gerektiğini savunarak, "Neticede bir maç oynadık. Bizim için şampiyonluk maçıydı. Bu vandalizmin Türkiye futbolu açısından kabul edilebilir bir tarafı yok. Devletin artık bunun hesabını sorması lazım” şeklinde konuştu.

Polisin, Adalet Bakanı'nın, İçişleri Bakanı'nın bu işe müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Dursun Özbek, “Bu şımarıklık, bu hukuk tanımazlık kabul edilemez. Darp etmesinin video kayıtları var. Darp ettiği çalışan sahadaki görevli arkadaşımız. Eğer cesaretin varsa gel, buradayım" diye konuştu.

Ali Koç ve yönetim RAMS Park'ta

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte takımı tebrik etmek için RAMS Park'a gelmişti.

Futbolcularla beraber sahaya çıkan Koç ve yöneticiler, galibiyeti kutlarken gerginlik yaşanmıştı. Arbede sırasında polislere de müdahale edildiği görülürken, sarı-lacivertli yöneticiler güvenli şekilde stattan ayrılmıştı.

Yorumlar (0)