İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı, korkunç kazada can verdi

Azerbaycan dönüşü bulundukları helikopter kaza yapan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan hayatını kaybetti. İran dini lideri Hamaney, kazanın ardından açıklama yaptı. İran basını, kazanın sebebini paylaştı.

DÜNYA 20.05.2024, 08:09 20.05.2024, 12:19 Hakan Öksüz
İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı, korkunç kazada can verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan'ı taşıyan helikopter, Azerbaycan ziyareti dönüşünde Doğu Azerbaycan eyaletinde yer alan dağlık araziye düştü.

Helikopterde Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ile Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğu bildirildi.

Kazanın sebebi açıklandı

Düşen helikopterin modelinin Amerikan yapımı "Bell 212" olduğu kaydedildi. Öte yandan helikopterin düşme nedeni de açıklandı. İran basını, liderleri taşıyan helikopterin yoğun sisten dolayı düştüğünü aktardı. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, devrim muhafızları ile orduyu seferber etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

Aramalar, Akıncı TİHA'nın ısı kaynağı tepit ettiği bölgede yoğunlaştırıldı

Türkiye, aramalara yardımcı olması için bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter ile Akıncı TİHA'yı bölgeye yolladı.

Akıncı TİHA, bölgede arama yaparken helikopterin enkazının olabileceğini değerlendirdiği bir ısı kaynağı tespitinde bulundu. Bölgenin koordinatları, İranlı yetkililere yollandı.

Baraj açılışından dönüyorlardı

Zorlu hava koşullarından dolayı bölgedeki enkaza ulaşmakta zorlanan ekipler, güçlükle hareket etti. Aramalar sonucunda helikopter tamamen yanmış halde bulundu.

Azerbaycan'daki baraj açılışından dönen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan

Hamaney: "İran'ın işleri aksamayacak"

Korkunç kazanın ardından İran dini lideri Hamaney, "Halkımız endişelenmesin. İran'ın işlerinde herhangi bir aksama olmayacak." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)