Düzce depremi dünya basınında: “Endişeye neden oldu”

Düzce’de meydana gelen şiddetli sarsıntı, yabancı gazeteler tarafından haberlere yansıtıldı. Haberler içerisinde, "Deprem, Ankara ve İstanbul’dan da hissedildi. Birçok kişiyi uykusundan uyandırdı." denildi.

DÜNYA 23.11.2022, 10:54 23.11.2022, 11:03
Düzce depremi dünya basınında: “Endişeye neden oldu”

Düzce’nin ilçesi Gölyaka’da saat 04.08’de meydana gelen deprem birçok kentte kendisini hissettirdi. Uluslararası medya kuruluşları, depremi son dakika olarak haberlerine taşıdı.

Açıklanan veriler dayanak olarak gösterildi

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından sağlanan verilerini dayanak olarak gösteren ve depremi 6 büyüklüğünde duyuran Reuters, "Türkiye'nin batı kesiminde deprem gerçekleşti." dedi.

Depremin 2 kilometre derinlikte meydana geldiği, büyük bir hasarın görülmediği ifade edildi.

AFAD tarafından ise depremin 5.9 şiddetinde gerçekleştiği yönünde ifadesine de değinen gazete, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Depremin ana merkezi olan Gölyaka ve etrafındaki köylerde denetimlerimizi neredeyse bitirdik. Belirlenen ciddi bir hasar görülmedi." şeklindeki açıklamaları habere eklendi.

Söz konusu depremin, başkent Ankara ve İstanbul’da da hissedildiği detayına yer verildi.

“Paniğe ve sarsıntılara neden oldu”

"Türkiye'nin batısını sarsan deprem, yaygın paniğe ve sarsıntılara sebep oldu." diye yazan Independent, haberinde, "Türkiye'nin kuzeybatısında bulunan bir bölgede çarşamba günü gece saatlerinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem hem maddi hasara hem de insanlar arasında paniğe sebep oldu." denildi.

Depremin İstanbul ve başkent Ankara’da dahil olmak üzere yurdun birçok bölgesinden de hissedildiği aktarıldı.

Öte yandan, "Şiddetli deprem, vatandaşları uykularından kaldırdı, bazı kişiler panik içerisinde binalardan dışarı koştu, bazıları ise pencere ve balkonlardan atladı." ifadesi kullanıldı.

“İstanbul’a yakın” vurgusu

"Türkiye'nin batı kesiminde, Düzce civarında şiddetli deprem" başlığını atan BBC, açıklanan verilere haberinde yer verdi.

Depremin İstanbul'a ortalama 210 kilometre gibi bir mesafede meydana geldiğinin kayıtlara geçildiğini ifade eden BBC, "Sarsıntı, başkent Ankara ve İstanbul'da da hissedilecek derecede şiddetli yaşandı. Yetkililer, şu ana kadar 46 kişinin yaralandığını ifade etti. Depremin derinliğine dair veriler, 2 kilometre ile 10 kilometre aralığında değişiklik gösteriyor. İlk depremin 20 dakika sonrasında 4.7'lik farklı bir deprem daha yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sırasında bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti" denildi.

“Geçmişte de sarsıntılar yaşandı”

"Türkiye’nin Düzce kentinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, insanlar paniğe kapıldı" diyen ABD basınından The Hill, kentin geçmişinde sarsıntılar yaşadığına da dikkat çekti.

Yorumlar (0)