Hayvana defalarca vurdular, ölmekten beter ettiler

Amasya'da bir et entegre tesisinde çalışan iki kişinin, kesim öncesi sakinleşmeyen büyükbaş hayvana yaptığı eziyet büyük tepki çekti. Görevlilerden biri hayvanı bayıltmak için başına defalarca kez baltayla vururken, diğer görevli hayvana birkaç kez bıçak sapladı. Olayla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 18.05.2024, 17:19 Melina Ay
Hayvana defalarca vurdular, ölmekten beter ettiler

Amasya'nın Suluova ilçesi Harmanağılı köyünde faaliyet gösteren özel bir et entegre tesisinde bir olay meydana geldi. Kesime hazırlanan bir büyükbaş hayvan huysuzlanarak işçilere saldırmaya başladı. Görevliler hayvana zarar vererek müdahale etti. Hayvanın sakinleşmemesi üzerine, iki görevli başına defalarca baltayla vurarak bayıltmaya çalıştı, bir diğer görevli ise hayvana birkaç kez bıçak sapladı. Yaşanan anlar, başka bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Tesisin avukatı: “Üzücü bir olay”

Görüntüler tepki çekerken tesisin avukatı Mehmet Akif Aydın konuya ilişkin açıklamasında, "Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla bugüne kadar karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, nasıl geliştiğiyle ilgili en kısa zamanda açıklama yapacağız. Üzücü bir olay” dedi.

5 kişiye gözaltı

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, tesiste görevli İ.T. (37), N.T. (19), H.S. (35), E.Ç. (20) ve A.A. (49) gözaltına alındı. Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 17.05.2024 tarihinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan, bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülerin yer aldığı belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yapılan araştırmalar sonucunda, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 5 kişi hakkında adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuatlar doğrultusunda işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

Yorumlar (0)