Dışişleri’nden “Azerbaycan” seyahati açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile Türkiye arasında kimlikle seyahat imkânı ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 11.12.2020, 12:11 13.12.2020, 11:04
Dışişleri’nden “Azerbaycan” seyahati açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, dün iki ülke arasında imzalanan ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı olarak bu ülkeleri ziyaretlerinde sadece kimlik kullanarak seyahat olanağı sağlayan protokole dair açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Zafer Kutlamaları vesilesiyle 9 ile 10 Aralık 2020 tarihlerinde Azerbaycan Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyarette imzalanan ve Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının yalnızca kimlik kartları ile karşılıklı ülkelere ziyaret etmelerine imkân veren protokolün büyük memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize zorunluluğunu kaldırmasından hemen sonra, 25 Şubat 2020 tarihinden itibaren Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının vizesiz ikamet sınırlarının 30 günden 90 gün seviyesine çıkarıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Dışişleri Bakanı Sayın Ceyhun Bayramov ile 10 Aralık 2020 Perşembe günü (dün) imzaladığı söz konusu protokolle, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı olarak Türkiye ve Azerbaycan seyahatlerini, sadece kimlik kartı ibraz etmeleri suretiyle yapabilecekler. Her iki ülkemizin halkları arasındaki ilişkiyi daha da yoğunlaştıracak bu yeni protokol, aynı zamanda kardeş ülkemiz Can Azerbaycan’ımızla ilişkilerimizin de ulaştığı seviyeyi dünyaya göstermesi bakımından ileri düzeyde anlam taşımaktadır.”

Yorumlar (0)