Erdoğan ve Aliyev anlaşmaları imzaladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında gerçekleşen ikili görüşmenin ardından, Türkiye ile Azerbaycan arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

GÜNDEM 10.12.2020, 18:12
Erdoğan ve Aliyev anlaşmaları imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’sinin, dünyaya cesaret, mertlik ve bağımsızlık örneği olduğunu söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk savunma sanayisinin ürünü olan meşhur Bayraktar SİHA’ların, vatan savunmasında büyük değişikliğe vesile olduğunu ve Azerbaycan’ın zaferinde müstesna bir rol oynadığını belirtti.

Erivan yönetiminin asılsız iddialardan vazgeçerek iyi niyet göstermesi durumunda, bölgede kurulacak farklı iş birliği platformlarında Ermenistan’ın da yer alabileceğini kaydeden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan olarak iş birliğine hazır olduklarını, yeni iş birliği formatı oluşturarak gelecekte muhtemel savaş riskini sıfırlayabileceklerini vurguladı.

Türkiye’nin, Azerbaycan’ın gücüne güç kattığını kaydeden Aliyev, Karabağ’ın dünyanın en güzel yerlerinden biri olacağını ifade etti.

Erdoğan: Putin’in yaklaşımlarını bir kenara koyamam

Karabağ konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaklaşımlarını bir kenara koyamayacağını çünkü Putin’in olumlu yaklaşımlarının da olduğunu ve süreci olumlu yönde etkilediğini kaydeden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ya da Azerbaycan’ın hiçbir şekilde Ermenistan halkına kininin olmadığını, buradaki sıkıntının Erivan yönetimi olduğunu ifade ederek, Türkiye’de 100 bini aşkın Ermeni kökenli vatandaşın huzur içinde yaşadığını hatırlattı.

Erdoğan, Macron’a dönmemiş!

Karabağ konusunda Fransa'nın tavrına ilişkin de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emmanuel Macron’un zaman zaman kendisine ulaşmak istediğini fakat kendisinin dönmediğini, çünkü derdinin başka olduğunu gayet iyi bildiğini dile getirdi.

Olumlu adım atmaları durumunda kapalı olan kapıların Ermenistan’a açılacağını, Türkiye’nin “Kapıları Ermenistan’a kapatalım” diye bir derdinin bulunmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Parlamentosu’nun aldığı Karabağ kararını eleştirerek, Macron’un daha siyaseti öğrenemediğini, Paşinyan’ın bile kabul etmediği kararı Fransa Meclisi’nden geçirmeye yöneldiğini söyledi.

Erdoğan, Azerbaycan yönetiminin Karabağ’ı hiç gecikmeden, 3-5 sene içinde çok farklı bir noktaya getireceğini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamaların ardından Erdoğan ve Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan arasında iş birliği anlaşmalarını imzaladı.

Yorumlar (0)