Erdoğan: Ermeni halkı ders çıkarmalı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde Azerbaycan halkına hitap etti.

GÜNDEM 10.12.2020, 13:20
Erdoğan: Ermeni halkı ders çıkarmalı!

Azerbaycan'ın kardeşi İlham Aliyev'in liderliği ve dirayeti altında destan yazmayı sürdüreceğini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kardeş ülke Azerbaycan'ın öz topraklarını işgalden azat etmiş olmasının, asla mücadelenin henüz bittiği anlamına gelmediğini kaydetti.

Savaş hukukunun ağır şekilde ihlal edildiğini, insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, her mecrada bu yapılanların hesabını sormanın Türkiye'nin de boynunun borcu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erivan yönetiminin Ermeni halkının kaynaklarını, kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın topraklarını işgal etmek ve işgal altında tutmak için harcadığını vurguladı.

Dağlık Karabağ'a katliam, yıkım ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyen ülkelerin artık aklını başına toplaması gerektiğinin altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, Batılı emperyalist güçlerin gaza getirmesiyle bir yere varılmayacağının da görülmesi ve ilişkilerin yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Ermenistan halkının Karabağ'da olan bitenlerden ders çıkarmasını isteyen Erdoğan, bölgede yeni dönemin başladığını, Azerbaycan ve Türkiye'nin sırt sırta verdikleri müddetçe bütün zorlukları aşmayı, başarıdan başarıya koşmayı sürdüreceğini bildirdi.

Yorumlar (0)