İnceleme tamamlandı: Kafatası da Korhan Berzeg’e ait

Adli Tıp incelemesi sonuçlandı ve bulunan kafatası ile kemiklerin Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. İki parça halinde bulunan kafatasının ve kemiklerin aidiyeti tespit edildi.

GÜNDEM 14.05.2024, 13:35 15.05.2024, 18:23 Buse Önder
İnceleme tamamlandı: Kafatası da Korhan Berzeg’e ait

Adli Tıp incelemesi sonucunda, Ekonomist Korhan Berzeg'in ölümüne ilişkin önemli gelişmeler yaşandı.

İstanbul'dan Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evinde kaybolan Berzeg'e ait olduğu belirlenen kafatası ve kemik parçaları bulunmuştu. Bu bulgular, Berzeg'in 312 gün önce kaybolduğu tarihten sonra yapılan aramalar sırasında elde edilmişti.

Muhtar tarafından bulundu

Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartı ile birlikte insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçalarını, 23 Nisan'da yazlık evin olduğu Armutlu Mahallesi'nin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında buldu.

Muhtar Gülay'ın, mahalleye gelen su hattında yaşanan bir sorun nedeniyle dere kenarına gittiği öğrenildi.

Öldüğü kesinleşti

Olay yerinde yapılan incelemede, Berzeg'e ait olduğu düşünülen cüzdan, kredi kartları, kimlik kartı, sürücü belgesi ve çeşitli parçalanmış banknotlar bulundu. Bu bulgularla birlikte Berzeg'e ait pantolon, gömlek, iç çamaşırı, kemeri ve diğer kişisel eşyalar da dere kenarında tespit edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kemik parçalarının ve kızı Nisa Berzeg'den alınan kan örneğinin yapılan DNA testi sonucunda eşleştiği belirlendi.

Böylece, Berzeg'in kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü kesinleşti.

Kafatası Berzeg’e ait çıktı

Daha sonra yapılan aramalarda, Fındıklı Deresi mevkisindeki 30 kilometrelik alanda Berzeg'in kafatası ve 12 kemik parçası bulundu. Bu kemikler ve kafatası da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi ve yapılan incelemeler sonucunda Berzeg'e ait oldukları doğrulandı.

Adli Tıp raporunun tamamlanmasının ardından ölüm nedeni belirlenecek ve aileye teslim edilecek. Bu süreç tamamlandıktan sonra, Berzeg'in kemikleri ve kafatası toprağa verilecek.

Yorumlar (0)