Ermenilerin tankları Bakü'de, kendileri yok!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen askerî geçit töreninde Ermenistan ordusuna ait tanklar gösterildi. Eski Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, savaş yaşanması durumunda Ermenistan tanklarının Bakü'ye kadar ilerleyeceğini söylemişti. Şimdi Bakü'de Ermenilerin tankları var ama kendileri yok....

GÜNDEM 10.12.2020, 15:00 10.12.2020, 15:12
Ermenilerin tankları Bakü'de, kendileri yok!

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de 30 senedir Ermenistan işgali altında bulunan toprakların azat edilmesi dolayısıyla askerî geçit töreni gerçekleştirildi.

Azadlık Meydanı'nda düzenlenen askerî geçit törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Aliyev ile Erdoğan, askerî geçit töreninde sırayla konuşma yaptı. Söz konusu konuşmalardan sonra Azerbaycan askerleri ile Azerbaycan ordusuna ait araçlar geçmeye başladı. Dağlık Karabağ Savaşı sırasında Ermenilerden ele geçirilen zırhlı araçların da askerî geçit töreninde sergilendiği görüldü.

Eski Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, savaş yaşanması durumunda Ermenistan tanklarının Bakü'ye kadar ilerleyeceğini söylemişti. Bugün Bakü'de Ermenilerin tankları vardı ama kendileri yoktu.

Askerî geçit töreninde Türk askerleri de yer aldı. Aliyev ve Erdoğan, askerlerin geçişini birlikte seyretti. 

Azadlık Meydanı'nda düzenlenen askerî geçit töreninde, Dağlık Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan'ın ağır kayıplara uğratılmasını sağlayan Bayraktar İHA (insansız hava aracı) ve SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) sergilendiği fark edildi. 

Azerbaycan ordusunun savaş uçakları ve helikopterleri de büyüleyici bir uçuş yaptı. Gösteri uçaklarının harika bir manzara ortaya çıkardığı görüldü. 

Aliyev, Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon esnasında Türkiye tarafından verilen manevi ve siyasi desteğe dikkat çekti. Erdoğan, Ermenistan işgali altındaki toprakların azat ettiğini ancak mücadelenin asla sona ermediğini söyledi. 

27 Eylül günü harekete geçen Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altında bulunan yaklaşık 300 yerleşim bölgesini 44 gün içerisinde kurtarmıştı. Ermenistan, 10 Kasım günü pes etmiş, yenilgiyi kabul ederek Kelbecer, Laçın ve Ağdam şehirlerinden çekileceğine dair ateşkes anlaşmasını imzalamak zorunda kalmıştı. 

Erdoğan, dün akşam Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmiş, bugün de Azerbaycan'ın 3'üncü Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrinin yer aldığı devlet mezarlığını ziyaret etmişti. Erdoğan, Aliyev ile birlikte anıt defterine imza attıktan sonra askerî geçit töreninin yapılacağı yere geçmişti. 

Yorumlar (0)