Meteoroloji’den kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne için “kuvvetli fırtına”, Manisa ve Kıyı Ege için “sağanak” uyarısı yaptı.

YAŞAM 10.12.2020, 14:58 11.12.2020, 17:22
Meteoroloji’den kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uzmanlarının tespitlerine göre, Edirne'nin güney kesimleri kuvvetli fırtınaya maruz kalacak.

Meteoroloji uzmanlarının uyarısına göre, rüzgâr güney yönlerden Edirne'nin güney kesimleri İpsala, Enez, Meriç, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde 40-60km/sa şeklinde kuvvetli olarak, bir süre de 60-80 km/sa şeklinde fırtına olarak esecek.

Kuvvetli fırtına neticesinde ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda önemli aksamaların yaşanabileceği kaydedildi.

Meteoroloji uzmanları meydana gelebilecek sıkıntılara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının yarar sağlayacağını bildirdi.

Manisa ve Kıyı Ege’ye “sağanak” uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca akşam saatleri itibarıyla Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa'da kuvvetli sağanak ve bazı kesimlerde gök gürültülü sağanak olacak.

Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr gibi doğa olaylarına karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının önemine vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)