Maradona'dan geriye miras kavgası kaldı! Mezarı açılacak

Geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden futbolun efsane isimlerinden Maradona'dan geriye miras kavgaları kaldı. Arjantinli oyuncunun çocukları olduğunu iddia eden 2 kişi, DNA testi yaptırmak için mezarın açılmasını talep etti.

MAGAZİN 10.12.2020, 15:16
Maradona'dan geriye miras kavgası kaldı! Mezarı açılacak

25 Kasım tarihinde yaşamını yitiren Diego Maradona’nın çocukları, Arjantinli efsane futbolcudan kalan mirası bölüşmek için çeşitli yollar deniyor.

Maradona’nın bıraktığı bir vasiyet var mı?

Maradona’nın mal varlığının bölüşülmesi için bir vasiyetinin olup olmadığı konusu gündemdeyken, avukatının yapmış olduğu açıklamada, Maradona’nın bir vasiyetinin bulunmadığı kaydedildi.

Basına çıkan haberlere göre Maradona’nın 2012 yılında bir vasiyet hazırladığı fakat bu vasiyeti 2016 senesinde yırttığı söyleniyor.

Arjantinli gazeteci ve hukukçular tarafından mirasının paylaşımının çok kolay bir şekilde gerçekleşemeyeceği ifade ediliyor.

Aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar, kanıtlanmayan babalık iddiaları, çeşitli DNA testleri bu sürecin iyice uzamasına sebep oldu.

Maradona’nın kaç çocuğu var?

Eski oyuncunun, onlarca sene en az 6 kadınla yaşamış olduğu ilişkilerden 8 çocuğunun bulunduğu iddia ediliyor. Kimi kaynaklarda ise bu sayının 12 olduğu bile söyleniyor.

Resmi olarak 1 evliliği var

Maradona’nın resmi olarak sadece 1 evliliği bulunuyor. Claudia Villafane’den olan iki çocuğunun yanında Valerin Sabalain’den olan Jana, Veronica Ojeda’dan olan Diego ve Cristiana Sinagra’dan olan Diego Sinagra’nın babaları olduğunu resmi olarak kabul etmişti.

Bunun dışında Natalia Garat adlı bir kadından Santiago Lara adında bir oğlu ve bununla birlikte henüz kimliği tespit edilemeyen iki kadından da toplamda 6 çocuğunun olduğu ifade ediliyor.

DNA testi yapılınca her şey sonuçlanacak

Arjantin basınındaki haberlerde bu vesayet probleminin çözülebilmesi amacıyla gerekli olan şey ise DNA testinin yapılması.

Maradona’nın mezarının açılması için başvuru yapıldı

Maradona’nın çocukları olduğunu iddia eden 19 yaşında olan Santiago Lara ile 23 yaşında olan Magali Gil’in DNA testi yapılması amacıyla efsane futbolcunun mezarının açılmasına ilişkin başvuru yaptığı ifade edildi.

Hayatta 4 kız kardeşi var

Bununla beraber iddia edilen toplamda 12 tane çocuğu olan Maradona’nın hayatta 4 kız kardeşi var.

Miras için 16 varis var! Herkese eşit mi dağıtılacak?

Eğer iddialar doğruysa Maradona’nın toplamda 70-100 milyon dolarlık servetinin 16 eşit parçaya bölünebilir.

Öte yandan yaşamı boyunca futbolcunun yanında olan çocukları ve kız kardeşlerinin bu şekilde bir servet dağılımına nasıl bakacağı konusu ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Yorumlar (0)