Aziz Yıldırım, 'Fenerbahçe’ için kararını açıkladı

Fenerbahçe'de 20 yıl boyunca başkanlık görevini üstlenen ve 2018'de yapılan seçimlerde görevi Ali Koç'a devreden Aziz Yıldırım, gelecek seçimlerde tekrar aday olma kararı aldı.

SPOR 13.05.2024, 23:36 Melina Ay
Aziz Yıldırım, 'Fenerbahçe’ için kararını açıkladı

Yıldırım, sarı-lacivertli takımda 15 Şubat 1998'de yapılan olağan genel kurulda rakibi Vefa Küçük'e sadece 1 oy farkla üstün gelerek, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçilmişti. O dönemden itibaren 20 yıl boyunca başkanlık görevini yapan Yıldırım, 2018'deki seçimlerde Ali Koç'a başkanlık koltuğunu devretmişti. Şimdi ise Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, haziran ayındaki kongrede başkanlık için yeniden aday olma kararı aldı.

“Borcunu sıfıra indireceğim”

Yıldırım önceki açıklamasında şunları söylemişti:

“Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu mali durum oldukça ciddi. Bu sorunun baş sorumlusu sizsiniz. Ali Koç'un kulübe sağladığı finansal destek ne kadar? Bu konuda net bir açıklama yapmalı. Fenerbahçe'nin adı şimdi Koçspor mu olacak? Bu mantıksız bir iddiadır. Başka bir başkan seçilirse, bu sponsorluklar devam edecek mi? Kongre sürecinde kulübün varlıklarını satışa çıkarmaya hazırım. Hepsini satın alacağım ve Fenerbahçe'nin borcunu sıfıra indireceğim. Eğer geçmiş yönetim borcu artırdıysa, sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Aksi halde, gerçek durumu açıklamak zorundalar.”

Yorumlar (0)