Hava sıcaklığı ne zaman artacak, yağış sürecek mi?

Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren yurtta havalar ne zaman ısınacak? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel açıkladı.

YAŞAM 13.05.2024, 16:12 Hakan Öksüz
Hava sıcaklığı ne zaman artacak, yağış sürecek mi?

Hafta sonu itibarıyla soğuk ve yağışlı hava, Türkiye genelinde etkisini hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altına geriledi. Yurdun doğu ve iç bölgelerinde hafta boyunca yağışlı havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor. İstanbul ve İzmir'de önümüzdeki 3 günde yağış beklenmiyor.

Haftaya sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, hafta boyunca yurt genelinde görülecek hava durumu ile ilgili bilgi verdi. Hava sıcaklıkları yurdun doğu, iç ve kuzey bölgelerinde mevsim normallerinin altında kalacak. Yurdun iç kesimleri ve doğusunda bir hafta boyunca aralıklı gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların gelecek hafta artacağı tahmin ediliyor.

"Batıda bir hafta boyunca yağış yok"

Uzman Kenan Yüksel, "Siirt, Şırnak, Muş, Bitlis, Iğdır ve Ağrı'da yarın kuvvetli yağış bekleniyor. Yurdun doğusunda çarşamba ile perşembe günlerinde de yağışlar sürecek. Batıda önümüzdeki bir hafta boyunca yağış yok. Yurdun batı kıyılarında parçalı bulutlu bir hava görülecek." ifadelerini kullandı.

"Ankara'da bu gece sıcaklık 2 dereceye inecek"

Yurdun doğusunda yağışlar hafta sonu da sürecek. Hafta sonu iç, güney ve batı bölgelerde yağış beklenmiyor. Ankara'da bu gece hava sıcaklığı 2 dereceye kadar inecek. Yüksek kesimlerde hava sıcaklığının 0 dereceye ineceği yerler olacak. Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Eskişehir'de zirai don yaşanabilir." dedi.

Yorumlar (0)