Azerbaycan'da heyecan dorukta!

Kardeş Azerbaycan Türkleri, yarın düzenlenecek ve onur konuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu, Bayraktar SİHA'larının sergileneceği, TSK askerinin yürüyüş yapacağı askerî geçit töreni için sabırsızlanıyor.

GÜNDEM 09.12.2020, 14:55 10.12.2020, 18:24
Azerbaycan'da heyecan dorukta!

Kardeş Azerbaycanlılar, Dağlık Karabağ'da terör ve işgalci devlet Ermenistan'a karşı elde edilen zafer vesilesiyle başkent Bakü'de yarın yapılacak askerî geçit töreni için sabırsızlanıyor.

Terör devleti Ermenistan'ın 30 yıla yakın süredir işgali altında bulunan ve 44 günde özgürlüklerine kavuşan toprakların kurtarılışı münasebetiyle tertiplenecek tören için başkent Bakü adeta düğün yeri gibi süslendi.

Tüm sokaklar, caddeler, binalar Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı. Azerbaycan ve Türkiye askerî birliklerin ve araçların güzergâhı hazırlandı, tören için alana gelecek misafirlere özel platformlar oluşturuldu.

Muzaffer Azerbaycan ordusunun katılımıyla düzenlenecek tören için provalar da sürüyor.

Savaşta büyük kahramanlık gösteren yiğit Azerbaycan askerlerinden 3000 asker, törende geçit yapacak. Törende ayrıca Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kullanıldığı modern ekipman ve silahlar da gösterilecek.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde yer alan Türkiye yapımı Bayraktar TB2 SİHA'lar da askerî törende halk için sergilenecek. 

Törende, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nden ele geçirdiği silahlar ve zırhlı araçlar da gösterilecek.

Tören alanının üzerinden savaş uçakları geçecek ve havada 3 renkte duman izi bırakarak Azerbaycan bayrağının renklerini oluşturacak. Askerî helikopterlerden ise Azerbaycan ve Türkiye bayrakları açılacak.

Törenin onur konuğu Erdoğan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene onur konuğu olarak, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılacak.

Törende konuşma yapacağı düşünülen Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı ve kardeşi İlham Aliyev'le beraber askerlerin geçişlerini izleyecek. 

İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın da katılacağı törende, kahraman Azerbaycan askerlerinin yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bordo bereli Mehmetçiği de yürüyecek.

Yorumlar (0)