Erdoğan'dan AB'ye: Bizi pek de ırgalamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda habercilerin sorularını yanıtladı. AB'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı alması ihtimali ile ilgili olarak Erdoğan, "Yaptırım kararı Türkiye'yi pek de ırgalamaz" dedi.

SİYASET 09.12.2020, 14:14
Erdoğan'dan AB'ye: Bizi pek de ırgalamaz!

Terör devleti Ermenistan'ın işgaline karşı başlattığı harekâtı başarıyla tamamlayan kardeş ülke Azerbaycan’da yarın yapılacak Zafer Geçidi Töreni’ni izlemek için Bakü’ye hareket eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçuş öncesi Esenboğa Havalimanında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan

Sözlerine "Hamdolsun" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın 44 gün süren çetin mücadele sonucunda bugün hilal ve yıldızı Karabağ semalarında büyük bir gururla dalgalandırdığını belirterek, "Türkiye'nin Can Azerbaycan'a desteği hep devam edecek." dedi. Erdoğan, Türkiye'nin, 30 yıla yakın Ermenistan işgali altında kalan toprakların yeniden imarında, gerek üstyapı gerek altyapı çalışmalarında Azerbaycan'ın yanında olacağının altını çizdi.

AB Liderler Zirvesi

AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik alınacak herhangi bir yaptırım kararının Türkiye'yi pek de ırgalamayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hak, alaka ve menfaatleri ne ise, bu haklarını korumayı sürdüreceğini ifade etti.

Yunanistan

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamalarına ilişkin ise Recep Tayyip Erdoğan, masadan sürekli kaçanların kendileri olduğunu, hiçbir zaman masada durmadıklarını, Yunanistan'ın bir komşuya yakışır şekilde dürüst davranması durumunda Türkiye'nin masada olmayı sürdüreceğini bildirdi.

ABD

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Türkiye'nin silah alımlarıyla ilgili mevzularda attıkları adımların ya da kullandıkları ifadelerin şık olmadığını söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkileri ile ilgili olarak Joe Biden'ın görevi üstlendikten sonra tabii ki oturup bazı şeyleri konuşacaklarını dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Partililerin "Cumhurbaşkanı adayı ol" sözlerine "Aday olmayacağımı nereden biliyorsunuz?" diye karşılık verilmesi ile ilgili de Erdoğan, aday olacaksa ve gerçekten böyle bir niyeti varsa hem CHP için hem de Türkiye için isabetli olacağını kaydetti.

Selahattin Demirtaş

Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılacağı iddiasına dair de Erdoğan, "Türk yargısının Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste, böyle (özgürlük) bir imkân hazırlamayacağına inanıyorum. Kaldı ki Yasin Börü'nün, Diyarbakır'ın, Kobani'nin faili bizzat Selahattin Demirtaş'tır. Yargının işine müdahalede bulunmak tabii ki benim haddime değil. Fakat Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin sözde hakkını koruyacak da değiliz." dedi.

FETÖ

Erdoğan, FETÖ ile mücadele ile ilgili olarak da, "İngiltere'ye kaçan ve şu an İngiltere'de yaşayan zat bunun bedelini acaba nasıl ödeyecek? Niye kaçtı? O zaman gel ülkende dur. Biz işte bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun mücadelesini vermeyi de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Futbolda ırkçılık

Başakşehir-PSG maçındaki ırkçılık skandalı ile ilgili de görüş belirten Erdoğan, Fransa'nın artık ırkçı söylemlerin yoğun hâle geldiği bir ülkeye döndüğünü, bu akşamki maçın suhuletle bitmesini temenni ettiğini bildirdi.

Asgari ücret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret görüşmelerine dair temennisini ise "Hayırlı, isabetli bir karar çıkması ve bu şekilde yola devam edilmesi" şeklinde dile getirdi.

Yorumlar (0)