"Ermeni taburu", Türkiye'ye canlı bomba gönderecekmiş!

Terör örgütü PKK/YPG'ye bağlı olan ve kendilerini "Ermeni taburu" şeklinde nitelendiren teröristlerin, Azerbaycan karşısında alınan yenilginin ardından Türkiye, Rusya ve Azerbaycan'da bulunan sivillere yönelik canlı bomba saldırısı hazırlığında olduğu öğrenildi. 

GÜNDEM 08.12.2020, 08:55 08.12.2020, 16:41
"Ermeni taburu", Türkiye'ye canlı bomba gönderecekmiş!

Terör örgütü PKK/YPG, 2019 yılının Nisan ayında "Ermeni taburunu" oluşturdu. Sözde taburun genel olarak paralı askerlerden oluştuğu biliniyor. 

"Ermeni taburu"nun, Azerbaycan ile Dağlık Karabağ yenilgisinden sorumlu tuttukları Türkiye ve Rusya’da sivilleri canlı bomba saldırıları ile hedef almayı düşündükleri öğrenildi. Ermenistan ordusundan generallerinden de "Ermeni taburu"nda yer aldığı ifade edildi.

"Teröristleri kötü bir son bekliyor"

Kaynaklar, Türkiye tarafından gerçekleştirilen kritik operasyonlar sayesinde terör örgütü PKK/YPG'nin rahat davranamadığını, "Ermeni taburu"nun da "Ateşin Çocukları" gibi uzantılarla gündeme gelme çabasında olduğunu ama söz konusu teröristleri kötü bir sonun beklediğini ifade etti. 

"Esed rejimi ile araları iyi"

SDG (Suriye Demokratik Güçleri) bünyesinde olan "Ermeni taburu"nun, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ Savaşı'nın ardından Suriye'ye dönüş yaptığı öğrenildi. "Ermeni taburu"nun Esed rejimi ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten kaynaklar, sözde taburun Esed rejiminin denetimindeki alanlarda rahat davranabildiğini ve eylemlerinin planlamalarını da söz konusu alanlarda gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

"Sivilleri canlı bomba saldırıları ile hedef almayı planlıyorlar"

Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında hezimete uğraması üzerine PKK terör örgütünden Ermeniler, eylem hazırlıklarına başladı. Kaynaklar, "Ermeni taburu"nun Dağlık Karabağ yenilgisinden Türkiye'ye ve Rusya'yı sorumlu tuttuğunu, bu nedenle Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye ve Rusya'da sivillerin canlı bomba saldırıları ile hedef alınacağına dair bilgi alındığını söyledi. 

Tel Temir'de kuruldu

Terör örgütü PKK/YPG'nin verdiği destek ile 2019 yılının Nisan ayında 30-40 Ermeni'den sözde tabur kurulduğu öğrenildi. Söz konusu taburda genel olarak paralı askerlerin yer aldığı ifade edildi. "Ermeni taburu", terör örgütünün denetiminde yer alan Tel Temir'de kuruldu. Söz konusu tabura, 2017 senesinde Rakka'da terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmalar sırasında öldürülen "Nubar Ozanyan"ın ismi verildi.

Genel olarak Suriye'de faaliyet gösterdi

Ermeni asıllı ve sol ideolojiye sahip kişilerden meydana gelen "Nubar Ozanyan Ermeni Taburu"nun yöneticileri arasında Ermenistan ordusunda şu anda yer alan ve ordudan emekli olmuş askerler de yer alıyor. Söz konusu tabur, genel olarak Suriye'de faaliyet gösterdi. Daha sonra Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşta yer alması için terör örgütü PKK/YPG tarafından Dağlık Karabağ'a yollandı.

Yorumlar (0)