CHP'den asgari ücretlileri ve emeklileri sevindirecek teklif

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan, asgari ücrette ara zamma kapıyı kapatsa da dizginlenemeyen hayat pahalılığı, vatandaşı canından bezdirmeye devam ediyor. CHP'nin Meclis'e sunduğu bir teklif, asgari ücretlileri ve emeklileri heyecanlandırdı.

EKONOMİ 29.04.2024, 10:05 Hakan Öksüz
CHP'den asgari ücretlileri ve emeklileri sevindirecek teklif

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı tartışılıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise bulduğu her fırsatta "zam yok" açıklaması yapıyor. Hayat pahalılığının önlenemez yükselişi, asgari ücrete zam beklentisini artırıyor. Hayat kalitesi düşen vatandaşlar, 17 bin 2 liralık asgari ücretle geçinemiyor.

Erdoğan ve Bakan Işıkhan ara zamma kapıyı kapattı 

Meclis Başkanlığı'na CHP tarafından sunulan bir teklif, asgari ücret ile hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşları heyecanlandırdı. Edinilen bilgilere göre CHP'nin sunduğu teklif, asgari ücrete her 3 ayda bir zam yapılması ile ilgiliydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan, asgari ücrette ara zamma kapıyı kapattı ancak yüksek enflasyon nedeniyle yaşanan hayat pahalılığı, vatandaşın bu konuyu gündemde tutmasına sebep oluyor.

"En düşük emekli aylığı, asgari ücret düzeyine çıkarılsın"

CHP grup başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ve Murat Emir tarafından sunulan teklif, asgari ücretliler kadar işçi emeklisini de ilgilendiriyor. Asgari ücrete, enflasyon oranlarına göre 3 ayda bir zam yapılması teklif ediliyor. Teklifte en düşük emekli aylığının, asgari ücret düzeyine çıkartılması da yer alıyor.

Yorumlar (0)