Türk SİHA'ları, Azadlık Meydanı'nda boy gösterecek

Azerbaycan'da Dağlık Karabağ zaferi dolayısıyla gerçekleştirilecek askeri geçitte Ermenistan askerlerinin korkulu rüyası Türk SİHA'ları da gövde gösterisi yapacak.

DÜNYA 08.12.2020, 22:42
Türk SİHA'ları, Azadlık Meydanı'nda boy gösterecek

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 yıllık bir işgalin sonrasında 44 gün gibi kısa bir zaman zarfından Dağlık Karabağ'ı kurtarmıştı.

Destansı bir mücadele ortaya koyan Azerbaycan ordusu, cephede hiçbir varlık sergileyemeyen Ermenistan'ı anlaşmaya mecbur bırakmıştı.

Bu tarihi zaferin hiç şüphesiz en büyük mimarlarından biri de adeta Ermenistan ordusunun elini-kolunu bağlayan Türk SİHA'ları oldu.

44 günlük harekat sürecinde çok sayıda hedefi imha eden, ülkemizden satın alınarak Azerbaycan ordusu envanterine eklenmiş SİHA'lar, Azerbaycan ordusunun en büyük kozu oldu.

Kardeş ülke zafer törenine hazırlanıyor

Bu büyük zaferin sonrasında önümüzdeki perşembe günü Azadlık Meydanı'nda bir askeri geçit töreni gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Mehmetçik'in de bulunacağı törende, harekatta kullanılan askeri ekipman ve araçlar da geçitte yer alacak.

Türk SİHA'ları da boy gösterecek

44 gün gibi oldukça kısa bir sürede Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasının kahramanı olan Türk SİHA'ları da bu geçitte sergilenecek.

Bugün gerçekleşen geçit provalarında, Türk komandoları ile birlikte SİHA'lar da yer aldı.

Yorumlar (0)