Erdoğan, Azerbaycan'da! Haydar Aliyev'e dua edildi 

Azerbaycan'a giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitliklere ziyaret gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Erdoğan'ın yanında yer aldı. 

GÜNDEM 10.12.2020, 12:16 10.12.2020, 12:55
Erdoğan, Azerbaycan'da! Haydar Aliyev'e dua edildi 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlık Karabağ zaferi için düzenlenecek olan askerî geçit törenine katılım göstermek için dün Azerbaycan'a gitmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktığı görüldü. Bakü Şehitler Hıyabanı'nda bulunan şehit mezarlarına çiçek koyan Erdoğan'ın yanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yer aldı. Türk şehitliğine ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, anıt defterine yazı yazdı. 

Erdoğan, anıt defterine yazdığı yazıda, Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altında tutulan topraklarının kurtarılması dolayısıyla gururlu ve sevinçli hissedildiğini ifade etti. 27 Eylül 2020'de Vatan Muharebesi'nin başladığını belirten Erdoğan, Azerbaycan'ın 44 gün sonra bu muharebeden zaferle ayrıldığını kaydetti. Erdoğan, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin sonsuza kadar süreceğini ifade etti.

Aliyev ise anıt defterine yazdığı yazıda, vatan savaşının 44 gün sürdüğünü hatırlattı. Söz konusu savaş sırasında Türkiye'nin Azerbaycan'a manevi, siyasi ve diplomatik anlamda destek verdiğini ifade eden Aliyev, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da önemli bir zafer elde ettiğini ve 30 seneden fazla süren Ermenistan işgalini ortadan kaldırdığını aktardı.

Aliyev, Dağlık Karabağ zaferinin şehitlerin canları pahasına kazanıldığını ve söz konusu zaferin Azerbaycan'ın değişik yerlerinde uyuyan Türk şehitlerinin ruhlarını şad ettiğini kaydederek, Türk şehitlerinin geçmişte sunduğu hizmetlerin ve sergilediği kahramanlıkların Azerbaycan halkı tarafından takdir edildiğini ve hatıralarının daima yaşatıldığını ifade etti. 

Fahri Hıyaban Devlet Mezarlığı'nı ziyaret eden Erdoğan, burada Azerbaycan'ın üçüncü cumhurbaşkanı olan Haydar Aliyev'in kabrine giderek çelenk bıraktı. 

Erdoğan ile Aliyev, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de askerî geçit töreninin gerçekleştirileceği alana geldi. Askerî geçit töreninde ilk olarak millî marşlar okundu. 

Yorumlar (0)