Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs mesajı: Taksim miting yeri değildir

13. Çalışma Meclisi Yemeği’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs’ı gölgelemek isteyenlerin olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taksim miting yeri değildir” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 30.04.2024, 21:23 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs mesajı: Taksim miting yeri değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen "13. Çalışma Meclisi Yemeği"ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, helal rızık peşinde koşan işçilere selamlarını iletti. Emek verenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'ın geçmişte kavga ve çatışmaların sembolü olarak görüldüğünü ancak 2008'den itibaren resmi bir tatil günü olarak kabul edildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı muhalif grupların hala bu günü gölgelemeye çalıştığını dile getirdi.

Sağduyulu olmaya davet etti

Taksim Meydanı'nın miting için uygun olmadığını ve İstanbul'da 40 ayrı güzergahın belirlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını (STK'larını) 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ederek, herkesin sağduyulu olması gerektiğini ifade etti.

Haklarını koruyacak çözümlere ihtiyaç var

Geçmişteki hizmetlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, net asgari ücreti artırdıklarını, işsizlik oranlarını azalttıklarını ve toplu sözleşme hakkını getirdiklerini belirtti. Ancak gelecekte işsizlik oranlarının artabileceğini ve mesleki eğitim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma hayatında işçi ve işveren arasındaki uyumsuzluğun önemine değinerek, her iki tarafın da haklarını koruyacak çözümlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Teleferik faciası hakkında

Yakın zamanda yaşanan yangın ve teleferik faciasına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet belediyelerini ihmallerle suçladı ve insan hayatının her şeyin önünde olduğunu vurguladı. Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonuçlarının dikkate alınacağını vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Yorumlar (0)