Dünyanın beklediği tutuklama kararının ilk adımı atıldı

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrailli yöneticilere yönelik tutuklama kararlarının ilk adımı olarak Gazze’deki El-Şifa ve Nasır hastanelerinin çalışanlarından kanıt topladığı ortaya çıktı.

DÜNYA 30.04.2024, 22:06 Şeyda Gül
Dünyanın beklediği tutuklama kararının ilk adımı atıldı

Gazze'de binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan, tüm savaş suçlarını işleyen ve Filistinlilere karşı soykırım uygulayan İsrail yönetimine kötü haber geldi. Reuters'tan aktardığı bilgide, İsrailli yöneticilere yönelik çıkarılmak istenen tutuklama kararlarının ilk adımının atıldığı duyuruldu.

Hastanelerin çalışanlarından kanıt toplandı

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin üst düzey İsrail siyaset ve güvenlik yetkililerine karşı çıkarılmak istenen tutuklama kararlarının ilk adımı olarak Gazze’deki El-Şifa ve Nasır hastanelerinin çalışanlarından kanıt topladığı ifade edilen haberde, sadece hastane içerisinde değil, çevresinde yaşanan olaylar da tutuklama kararı sürecine dahil edilebileceği bilgisine yer verildi.

Karar çıkmaması için diplomasi trafiği yürütüyordu

İsrail medyasında yer alan haberlerde ise binlerce kişinin ölümüne neden olan Binyamin Netanyahu'nun tutuklama kararını engellemek adına yoğun telefon trafiği yürüttüğü ifade edildi.  ABD Başkanı Joe Biden başta olmak üzere UCM'de sözü geçebilecek nüfuzu olan liderlerle telefon diplomasisi yürüttüğü belirtilen haberde, İsrailli gazeteci ve siyasi analist Ben Caspit’in  Netanyahu'nun liderlere durmaksızın telefonla baskı yaptığını ve UCM tarafından kendisi hakkında bir tutuklama emri çıkarılması olasılığı konusunda "alışılmadık şekilde gergin" olduğu açıkladığı hatırlatıldı.

Yorumlar (0)