Bakan Koca'dan son dakika yeni randevu sistemi açıklaması

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden onaylı randevu döneminde 1 haftanın geride kaldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek “Randevusuna gelen vatandaşlarımızın oranında önemli artış var” dedi.

SAĞLIK 21.05.2024, 13:11 22.05.2024, 18:18 Şeyda Gül
Bakan Koca'dan son dakika yeni randevu sistemi açıklaması

Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli değerlendirmelerde bulundu. Onaylı randevudan önce sağlıkta kapasitenin yüzde 30'unun kullanılamadığını söyleyen Bakan Koca, yeni sistemin ilk haftasında sorun yaşanmadığını vurguladı. Hastanelerde detaylı değerlendirme yaptıklarını belirten Bakan Koca, bazı branşlarda sorun gördüklerini ifade etti.

Randevusuna gelen vatandaşımızın oranında artış var

Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebileceğini kaydeden Bakan Koca, özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitenin yüzde 30’unu kullanamadıklarını dile getirdi. Bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Hastaneler teker teker ziyaret ediliyor

Sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için yapılanları anlatan Bakan Koca, esas gündemin vatandaşı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek olduğunu ifade etti. Tüm gayret ve çabaların bunun için olduğunu aktaran Bakan Koca, hem illerde hem de hastanelerde başta şehir hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yaptıklarını anlattı.

Sorunları çözmek için çaba içindeyiz

Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar indiklerinin bilgisine yer veren Bakan Koca, vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceklerinin mesajını verdi. Burada özellikle bazı branşlarda sorunları gördüklerini aktaran Bakan Koca, “Ama o branşlarla ilgili de sorunları çözmek için gayret ve çaba içerisindeyiz. Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)