Fatih Terim’den flaş hamle: Denizbank ve sorumlulara dava açtı

Ünlü teknik direktör Fatih Terim, Seçil Erzan'ın futbolcular başta olmak üzere onlarca kişiyi dolandırdığı ve kamuoyunda 'Fatih Terim fonu' olarak bilinen olaya ilişkin harekete geçti. Terim’in banka ve sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davası başlattığı öğrenildi.

GÜNDEM 21.05.2024, 14:15 Şeyda Gül
Fatih Terim’den flaş hamle: Denizbank ve sorumlulara dava açtı

Türkiye'nin uzun süre merakla takip ettiği futbolda fon vurgunu davasında yaşanan yeni gelişmeyle birlikte ünlü teknik direktör Fatih Terim’in harekete geçtiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan ligi takımlarından Panathinaikos ile yollarını ayıran Fatih Terim, kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen olaya ilişkin Denizbank'a dava açtı. Terim, Daha önce dava hakkında açıklama yapmamakla eleştirilirken, banka ve olayın sorumluları hakkında maddi ve manevi tazminat davası başlattığı duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama Terim'in avukatlarından açıklama geldi.

Fatih Terim hakkında birçok asılsız yorum yapılmıştır

Oksijen'in aktardığı habere göre, avukatların İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi önünde devam etmekte olan ve kamuoyunca yakından takip edilen davayla ilgili olarak, bu davaya taraf dahi olmamasına rağmen, Müvekkil Fatih Terim hakkında birçok asılsız yorum yapıldığı açıkladığı belirtildi. “Bir yıldan uzun süredir devam eden bu süreç boyunca müvekkilimiz, adli süreçlere duyduğu saygı ve güven nedeniyle bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır” denilen açıklamada, yakın zamanda müvekkil adına açmış olduklar tazminat davaları ile devam eden ve müvekkil müşteki sıfatı taşıdığı soruşturmaya ilişkin kamuoyuna açıkladıkları belirtildi.

Uğradığı maddi zararın tazmini için

Açıklamada, Fatih Terim adına Denizbank A.Ş. aleyhine, uğradığı maddi zararın tazmini için, İstanbul Tüketici Mahkemeleri nezdinde, maddi tazminat davası açıldığı ifade edildi. Avukatların açıklamasında Terim adına Denizbank A.Ş. aleyhine, kişilik haklarına yönelik haksız saldırılar nedeniyle uğradığı manevi zararın tazmini için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde manevi tazminat davası açıldığının bilgisine yer verildi.

Kendisini zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur

Ayrıca, Terim’in 2 Haziran 2023 tarihinde bizzat kendi inisiyatifi ve iradesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek müşteki sıfatıyla beyanını verdiği vurgulanan açıklamada, kendisini zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Fatih Terim’in anılan soruşturmada şikayetçi konumunda olduğunun altı çizilen açıklamada, Denizbank A.Ş.'nin ilgili dönemde şube müdürü olan şahsın ve diğer banka çalışanlarının kendisine verdiği mevduat bilgilerinin gerçekleri yansıtmadığının 2023 yılının Nisan ayında ortaya çıkması üzerine Terim’in, Denizbank A.Ş. bünyesinde bu olaya ilişkin sorumluluğu bulunanlardan şikayetçi olduğu aktarıldı.

Açıklamayı zamanı gelince yapacaktır

“Son olarak şu hususu da ifade etmek isteriz: Müvekkilimiz Fatih Terim, tüm bu konularla ilgili gerekli açıklamayı zamanı gelince yapacaktır” denilen açıklamada, teknik adamın bugüne kadar adli süreçlere duyduğu saygı nedeniyle ve bu süreçlerin masuniyetini dikkate aldığı belirtildi. Kendisini maksatlı şekilde hedef alan asılsız ve mesnetsiz yorumlar dahil olmak üzere bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamayı özellikle tercih ettiği vurgulanan açıklamada, “Bu süreçte, hukukun izin verdiği ölçü ve zamanlarda müvekkilimizi ilgilendiren konularda gerekli açıklama ve bilgilendirmeler yine tarafımızdan kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)