Ford Gölcük tesisini yeniliyor! VW T7 Transporter üretilecek mi?

Ford Kocaeli Gölcük'te bulunan tesisinin kapasitesini arttırma kararı aldı. Firmanın bu yatırımının T7 Transporter'ı kapsayıp kapsamayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

OTOMOTİV 10.12.2020, 12:25
Ford Gölcük tesisini yeniliyor! VW T7 Transporter üretilecek mi?

Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarından Ford Otosan, geçtiğimiz günlerde 2026 yılına dek 20,5 milyar liralık yatırım gerçekleştireceğini paylaşmıştı.

Bu yatırımla elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin yaşama geçirilmesi ve bununla beraber üretim tesislerinin modernizasyonu ve otomasyon çalışmalarının geliştirilmesi düşünülüyor.

Bu yatırımla birlikte Kocaeli’de bulunan fabrika kapasitesini 650 bine çıkartacaklarını paylaşan Ford, bataryalarının montaj fabrikası kapasitesini de 130 bin adede çıkarmayı planlıyor.

Volkswagen T7 Transporter’ı kapsayacak mı?

Bilindiği gibi Volkswagen ve Ford, 2019 senesinde ticari araçları kapsayan bir anlaşmaya imza atmıştı. İddialara göre Ford Otosan’ın Kocaeli’de bulunan yeni tesisi de bu dahilde Volkswagen Transporter üretimi yapılabilir.

Ford tarafından şimdilik bu yatırımın T7 Transporter’ı kapsayıp kapsamayacağı konusu doğrulanmış değil. Bununla birlikte Volkswagen, güncel olan T6 Transporter’ını Almanya Hannover şehrindeki tesisinde üretmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)