Ukrayna NATO’ya “yardım listesi” gönderdi

NATO, resmi internet sitesi üzerinden Ukrayna’nın 15 Şubat tarihinde kendilerinden yardım talep ettiğine yönelik bir duyuru yayınladı. Ukrayna kurumlarının talep ettiği ihtiyaç listesi de yayınlandı. Kurum, Ukrayna’nın “sivil nüfusu etkileyebilecek çeşitli nitelikteki acil durumlara hazırlandığını” duyurdu.  

DÜNYA 16.02.2022, 11:07 16.02.2022, 15:43
Ukrayna NATO’ya “yardım listesi” gönderdi

NATO, Ukrayna’nın 15 Şubat 2022 tarihinde kendilerinden yardım istediğini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Yapılan paylaşımda, “Ukrayna Devleti Acil Servisi, sivil nüfusu etkileyebilecek büyük ölçekli acil durumlara hazırlanmak için Avrupa-Atlantik Afet Mücadele Koordinasyon Merkezi’nden uluslararası yardım talep etmiştir.” ifadeleri kullanıldı. 



Yardım talebi listesi paylaşıldı 

NATO, Ukrayna’nın yardım talebinde bulunurken bir liste gönderdiğini ifade ederken kurumun bu talebe olumlu yanıt vermesi bekleniyor. Talep listesinde çeşitli ilaçlar, haberleşme cihazları, radyolar, ayakkabı ve kıyafetler, jeneratörler, motorlu botlar, laboratuvar malzemeleri, arazi tipi araçlar ile iş makineleri yer alıyor.  



NATO, üye ülkelerden yardım istedi 

Talep listesini paylaşan NATO, bu taleplerin hızlı şekilde karşılanması için bünyesinde bulunan ülkelerden yardım istedi. “Bu talepleri tamamen ya da kısmen karşılayacak durumda olan ülkeler, Operasyonel Rapor’a cevap vermeye davet edilir.” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)