Hamas heyeti Kahire'de! Netanyahu'dan açıklama geldi

Halil El Hayya liderliğindeki Hamas heyeti, müzakere görüşmeleri için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kahire'ye giden İsrailli heyete verdiği talimatı açıkladı.

DÜNYA 07.05.2024, 22:10 Hakan Öksüz
Hamas heyeti Kahire'de! Netanyahu'dan açıklama geldi

İsrail'in Refah kentine yönelik dün başlattığı hava saldırısı, uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Saldırıya rağmen Hamas ile İsrail arasındaki müzakere görüşmeleri sürüyor. Hamas heyeti, ateşkes müzakereleri için Kahire'ye gitti. 

Mısır'da yapılacak ateşkes müzakerelerinin sonucu merakla bekleniyor. Hamas'ın müzakere heyetinin başkanının Halil El Hayya olduğu kaydedildi. Heyetin, Katar’ın başkenti Doha'dan geldiği aktarıldı.

Netanyahu: "Heyetimiz ısrarcı olacak"

İsrailli heyet, Hamas ile ateşkesi görüşmek için Kahire'ye gitti. Müzakereler hakkında kameraların karşısına geçerek açıklamalar yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Ülkemizin güvenliğini tehlikeye atacak herhangi teklifi kabul etmeyecekler. Onlara bu yönde bir talimat verdim. Üstelik rehinelerimizin salıverilmesi için gereken şartların oluşturulması için ısrarcı olmaları da gerekiyor. Buna yönelik taleplerimizde ısrarcı olmaları için onları uyardım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)