İsrail Refah'a girdi: Gazze tarafı ele geçirildi, halk bölgeyi terk ediyor...

Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini açıklamasını ardından İsrail, Refah kentine yoğun bir hava saldırısı başlattı. Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentini doğusundaki en az 50 noktanın vurulduğu aktarıldı. İsrail ordusunun tahliye uyarısının ardından 100 bin Filistinlinin bulunduğu Refah'ın doğusundaki Filistinliler bölgeyi terk ediyor. Bu sabah itibariyle İsrail ordusu, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu. Reuters'ın haberine göre, İsrail güçleri Gazze'deki Refah geçişinin Filistin tarafını kontrol altına aldı.

DÜNYA 06.05.2024, 23:08 07.05.2024, 11:33 Hakan Öksüz
İsrail Refah'a girdi: Gazze tarafı ele geçirildi, halk bölgeyi terk ediyor...

Mısır ve Katar'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini duyuran Hamas, "Top artık İsrail'de." açıklamasını yapmıştı. Hamas'ın kararının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas'ın kabul ettiği şartlar, bizim taleplerimizi karşılayabilecek düzeyde değil. Yine de müzakere için heyet yollayacağız." demişti.

Daniel Hagari: "En az 50 nokta havadan vuruldu"

Karşılıklı açıklamaların ardından İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yoğun bir hava saldırısı başlattı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaklaşık 1,5 milyon kişinin Gazze'den kaçarak sığındığı Refah kentindeki en az 50 noktanın havadan vurulduğunu bildirdi. 

İsrail ordu radyosu: "Refah'a kara harekatı hazırlıkları sürüyor"

Refah'a kara harekatı hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini bildiren İsrail ordu radyosu, yapılan plana uygun hareket edildiğini duyurdu. İsrail ordusundan gelen açıklamaya göre hava saldırısı, Refah'ın doğusunda belirlenen bölgelere yapıldı.

İsrail Refah'ı ele geçirdi

İsrail güçleri, Mısır sınırındaki Refah geçiçişinin Gazze tarafındaki operasyonel kontrolü ele geçirdiğini ve özel kuvvetlerin bölgeyi taradığını söyledi. Bu durumda az da olsa insani yardımların geçtiği sınır kapısının kontrolü tamamen İsrail tarafına geçmiş oldu.

Refah'a sığınmış Filistinlilerin büyük çoğunluğunun ve bazı uluslararası kuruluşların askeri operasyon alanlarından tahliye edildiği açıklandı.



İsrail bu sabah düzenlenen basın toplantısında, Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan geçişlerin "güvenlik" gerkçesiyle kapatıldığını, güvenlik durumu izin verdiğinde yeniden açılacağını bildirdi.

Yorumlar (0)