İsrail ordusundan Refah’a saldırı: Sınır kapısı ele geçirildi!

İsrail Savunma Kuvvetleri, Refah'ın doğusundaki belirli bir bölgede faaliyet gösterdiğini duyurdu. Mısır sınırındaki Refah sınır kapısının Gazze tarafının operasyonel kontrolünün ele geçirildiği bildirildi.

DÜNYA 07.05.2024, 10:47 Buse Önder
İsrail ordusundan Refah’a saldırı: Sınır kapısı ele geçirildi!

İsrail ordusu, Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen ateşkes önerilerine onay verdiği açıklamasının ardından, Refah kentinde gece boyunca 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetlerinin açıklamasına göre, İsrail ordusu dün gece itibarıyla Refah'ın sınırlı bir bölgesinde faaliyet göstermeye başladı. Mısır sınırındaki Refah geçişinin Gazze tarafındaki operasyonel kontrolünün ele geçirildiği ve özel kuvvetlerin bölgeyi taradığı ifade edildi.

Refah'a sığınmış Filistinlilerin büyük çoğunluğunun ve bazı uluslararası kuruluşların askeri operasyon alanlarından tahliye edildiği açıklandı.

Sınır kapısı kapatıldı

İsrail, bu sabah düzenlenen basın toplantısında, Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan geçişlerin güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını ve güvenlik durumu izin verdiğinde yeniden açılacağını bildirdi.

Hamas dün akşam arabulucular tarafından sunulan ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. Hamas lideri Haniye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

‘İsrail saldırılarına devam edecek’

Ancak İsrail ordu radyosu, Hamas'ın açıklamasının ardından, Refah'a karadan saldırı hazırlıklarının planlandığı gibi devam ettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savaş kabinesi, İsrail'in Refah'taki operasyonuna devam etmesi kararı aldı. Hamas'ın kabul ettiği teklif İsrail'in taleplerini karşılamaya uzak olsa da İsrail müzakereler için heyet gönderecek" açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)