Zelenskiy'den '16 Şubat' kararı

Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayacağı gün olarak öne sürülen 16 Şubat'ı 'Birlik Günü' adını kullanarak resmi tatil ilan etti.

DÜNYA 15.02.2022, 01:35
Zelenskiy'den '16 Şubat' kararı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video mesajda Ukrayna halkına seslendi.

Resmi tatil ilan etti

16 Şubat'ta saldırıların başlayacağının ileri sürüldüğünü anımsatan Zelenskiy, "Biz o günü 'Birlik Günü' yapacağız. Gerekli olan karar imzalandı. 16 Şubat'ta sarı-mavi renklerdeki kurdelelerimizi takacağız, ulusal bayraklarımızı asacağız ve bütün dünyaya birliğimizi göstereceğiz." sözlerini sarf etti.

"Kırım ve Donbass bize ait"

Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Kıymetli halkım, size bu gergin dönemde seslenmek istedim. Ülke içinde ve dışında bazı adımlar atmamız gerekti. Açık açık tarih veriyorlar ve bizi savaşla korkutuyorlar. Halk arasında panik havası oluşturmaya çalışıyorlar.

Ülkemize 16 Şubat'ta saldırıların başlayacağını belirtiyorlar. Biz o günü 'Birlik Günü' yapacağız. Gerekli olan karar imzalandı. 16 Şubat'ta sarı-mavi renklerdeki kurdelelerimizi takacağız, ulusal bayraklarımızı asacağız ve bütün dünyaya birliğimizi göstereceğiz.

Artık o eski Ukrayna yok. Bugün çok daha güçlü bir ülkeyiz. Önümüzdeki risklerin farkındayız ve her hususu takip ediyoruz. Her senaryoya karşı bir yanıt hazırlıyoruz.

Ordumuz çok güçlü. Ordu dışında diplomasi de çok önemli. Birçok ülkenin desteğini almış durumdayız. Bizim güvenliğimizin Avrupa için ne kadar önemli olduğunun farkındalar. 

Biz tüm bu problemleri diplomasiyle çözmek istiyoruz. Kırım ve Donbass'ın bizim topraklarımız olduğunu söylüyoruz. Buraları diplomatik yollarla geri alacağız. Başkasının toprağına dokunmayız, kendi toprağımızı da vermeyiz. Hürriyet istiyoruz ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu savaşta yaşamını yitiren 14 bin kişi gökyüzünden bizi izliyor. Biz güçlüyüz, sakiniz. Bugün yalnızca Sevgililer Günü değil, aynı zamanda Ukrayna'yı sevenler günü. Büyük ülkenin büyük halkını selamlıyorum."

Yorumlar (0)