Sülfür gazı tehlikesi: Patlamalar 10 gündür devam ediyor!

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor.

YAŞAM 08.05.2024, 17:00 Buse Önder
Sülfür gazı tehlikesi: Patlamalar 10 gündür devam ediyor!

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde jeotermal sondaj çalışmasına başlanmıştı. Ancak çalışmalar devam ederken yeraltında 850 metre derinlikte gerçekleşen patlama sonucunda jeotermal su yüzlerce metre havaya fışkırdı ve sülfür gazı çevreye yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemi alan jandarma ve polis ekipleri, Babadağ ilçesine giden kara yolunu trafiğe kapattı.

İtfaiye ekipleri, gazın ölçümünü yaparak yanma riski olmadığını tespit etti ancak gaz basıncının yüksek olması nedeniyle kuyuya müdahale edemedi. Sarayköy Cumhuriyet Savcılığı'nın da soruşturma başlattığı ve gazın etkileri konusunda bilirkişi raporu istediği öğrenildi.

Vatandaşlar tedirginlik yaşıyor

Patlamanın ardından bölgedeki evlerde yaşayan vatandaşlar, çevreye yayılan koku ve beyaz örtü tabakasından dolayı tedirginlik yaşıyor. AFAD ve itfaiye ekipleri gazın zararsız olduğunu belirtmesine rağmen vatandaşlar kuyunun bir an önce kapatılmasını talep ediyor.

‘Tedirgin oluyoruz’

Sarayköy'de yaşayan Ahmet Üremiş, gaz yayılmasının 10 gündür devam ettiğini vurgulayarak “Burada bahçelerimiz ve hayvanlarımız var. Bize net bir açıklama yapan yok. Tehlikesi yok dediler ama yayılan koku nedeniyle tedirgin oluyoruz” ifadelerini kullanarak kuyunun bir an önce kapatılmasını istediklerini belirtti.

Diğer bir vatandaş Şener Güldal ise, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek” ifadelerini kullanarak çevredeki herkesin tedirgin olduğunu belirtti.

Bir an önce yapılması gerekenin yerine getirilmesini talep eden Güldal, “Akşamları koku daha fazla oluyor. Ayrıca kuyunun yakınındaki evlerin çatıları, araçlar ve bahçeler beyaz örtü tabakasıyla kaplanıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)