Dünya, Ukrayna-Rusya savaşına hazırlanıyor: Kanada’dan kritik hamle

Rusya-Ukrayna arasında kızışan gerilimden en az hasarla kurtulmak isteyen ülkelerin arasına Kanada da eklendi. Kanada, Ukrayna’nın başkentinde bulunan büyükelçiliğini Ukrayna-Polonya sınırındaki Lviv’e taşıdı. 

DÜNYA 14.02.2022, 07:53
Dünya, Ukrayna-Rusya savaşına hazırlanıyor: Kanada’dan kritik hamle

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim büyük oranda şiddetini artırmış durumda. Ülkeler vatandaşlarına bir bir “Uzak durun!” uyarısında bulunurken bürokrasi açısından da mümkün olan tüm önlemler alınıyor.  

Kanada, büyükelçiliğini taşıdı 

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Kanada Büyükelçiliği, Ukrayna-Polonya sınırındaki Lviv şehrine taşındı. Büyükelçiliğin taşınmasının sebebi olarak ise Rusya’nın Ukrayna’da artan birlikleri ve savaş tehlikesi gösterildi.  



“Ülkedeki güvenlik yeterli değil” 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, ülkedeki güvenliğin Kanada personeli için uygun olmadığını ve başkentin içinde bulunduğu koşullarda yeterli hizmet sağlanamayacağını belirtti ve ekledi: “Kiev’deki durum düzelir düzelmez faaliyetlerimize orada devam edeceğiz.” 

Kanadalılara seyahat uyarısı 

Bakan Joly, Kanada halkını Ukrayna’ya seyahat konusunda uyararak “Bundan kaçının.” ifadelerini kullandı. Hali hazırda ülkede bulunan kişiler için “Orayı terk edin.” şeklinde konuştu.  

Kanada, ABD ve Avustralya’nın ardından büyükelçiliğini Lviv’e taşıyan 3’üncü ülke oldu. 

Yorumlar (0)