Ukrayna, diğer ülkelere karşı Rusya’yı savundu

Ukrayna Konsey Başkanı Danilov, Rusya’nın 16 ve 17 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırı ya da geniş çaplı operasyon düzenlemeyeceğini duyurdu. 

DÜNYA 15.02.2022, 08:46 16.02.2022, 09:12
Ukrayna, diğer ülkelere karşı Rusya’yı savundu

ABD, Rusya’nın 16 Şubat tarihinde Ukrayna’ya saldırı düzenleyeceğine dair istihbarat aldıklarını belirterek Ukrayna’ya asker desteğinde bulunmuştu. Bu istihbarati bilginin üzerine bazı ülkeler büyükelçiliklerini Kiev’den Lviv’e taşımıştı. Rusya tarafından bu konuda kesin bir yanıt gelmezken Ukrayna, böyle bir şey öngörmediklerini dile getirdi ancak her türlü önlemi almak için de 16 Şubat tarihini resmi tatil ilan ederek vatandaşları evde kalmaya davet etti. 



“Neler olabileceğini ve nasıl davranacağımızı biliyoruz” 

Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, ulusal istihbarat raporlarına göre konuştuğunu belirterek şunları aktardı: “Ukrayna’da neler olduğunu, neler olabileceğini ve herhangi bir konuda nasıl davranmamız gerektiğini biliyoruz. Mevcut riskler olduğunu farkındayız ancak emin olun ki her şey kontrol altında. Bugün, 16 Şubat’ta ya da 17 Şubat’ta hiçbir uçuşu iptal etmiyoruz. Rusya’nın da belirtilen tarihlerde operasyon ya da saldırı başlatacağını düşünmüyoruz.” 

Yorumlar (0)