Ermeni askerleri bir kez daha SİHA'landı!

Azerbaycan ordusu, Terter bölgesindeki mevzilerini hedef alan Ermeni askerlerini SİHA (silahlı insansız hava aracı) ile ortadan kaldırdı. 

DÜNYA 09.11.2020, 12:15
Ermeni askerleri bir kez daha SİHA'landı!

Azerbaycan ordusu, sivilleri acımasız bir şekilde hedef alan Ermenistan ordusuna savaş meydanında yanıt vermeye devam ediyor. 

Ermenistan ordusuna bağlı havan topçu birliği, son olarak Terter bölgesinde yer alan Ulu Garabey'deki Azerbaycan ordusunun mevzilerine saldırı düzenledi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, söz konusu Ermeni birliğinin SİHA (silahlı insansız hava aracı) tarafından ortadan kaldırıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından konuya ilişkin görüntüler yayınlandı. Söz konusu görüntülerde, Tonaşen köyünün yakınlarında Ermeni birliklerine ait bir T-72 tankının ortadan kaldırıldığı fark edildi. Ayrıca, Hocavend istikametine doğru ilerleyen Ermeni askerlerinin de öldürüldüğü görüldü. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün Şuşa şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını duyurmuştu. Şuşa şehri, Dağlık Karabağ'ı tamamen Ermeni işgalinden kurtarmak için kilit bir öneme sahip. 

Kaç sivil şehit oldu?

Ermenistan ordusunun 27 Eylül 2020 ile 9 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlediği saldırılar nedeniyle şu ana kadar 93 Azerbaycanlı sivil şehit olurken, 407 sivil ise yaralandı. 

Söz konusu alçak saldırılar sırasında 120 apartman ile 3.326 evin ağır hasara uğradığı, 504 kamu binasının da kullanılamaz duruma geldiği bildirildi. 

Yorumlar (0)