Erbaş, ‘Verdiğim cevabın başı ve sonu kesildi’ diyerek açıkladı

Genç Türkiye Forumu'nda göçmenlerle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Verdiğim cevabın başı ve sonu kesilerek, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla medyaya servis edilmiş” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 05.05.2024, 20:53 Şeyda Gül
Erbaş, ‘Verdiğim cevabın başı ve sonu kesildi’ diyerek açıkladı

'Genç Türkiye Forumu'nda gençlerin Balkanlara ve Orta Doğu'ya bakışı ile ilgili soruya verdiği cevabının çarpıtılmasına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerin Balkanlara ve Orta Doğu'ya bakışımızın neden farklı olduğu şeklindeki sorusuna verdiği cevabın başı ve sonunun kesildiğini ifade eden Erbaş, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla medyaya servis edilmiş olduğu dile getirdi.

Önemli olan göçler arasındaki farklılık

“Gençlere verdiği cevapta da belirttiğim gibi Balkan göçmeni kardeşlerimiz vatanımızın saygın, şerefli evlatlarıdırlar. O kadar ki Balkanlardan farklı dönemlerde göç ettikten sonra Türkiye'nin her bölgesinde Anadolu ile kaynaşmışlar” diyen Erbaş, bir aile olduklarını ve kaynaştıklarını söyledi. Orta Doğu göçleri ile tabii ki farklı olduğunu anlatan Erbaş, örneklerden birisinin de kendi ailesi olduğunu anlattı. “Ben Karadenizliyim, eşim Balkan kökenli. Aynı kültür ve medeniyetin evlatları olarak bir aile kurduk” ifadelerini kullanan Erbaş, önemli olanın göçler arasındaki farklılığın hiçbir zaman ırkçı eylem ve söylemlere mesnet teşkil edemeyeceği hususu olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)