Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas sözleri İsrail ve Yunan basınında yankı uyandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklama hem İsrail hem de Yunan basınında büyük bir yankı uyandırdı.

DÜNYA 14.05.2024, 11:27 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas sözleri İsrail ve Yunan basınında yankı uyandırdı

Ankara'da düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis zirvesi, kamuoyunda yankılanmaya devam ediyor. İkili ülke ilişkilerinin değerlendirildiği görüşmede, tarafların diyalog kanallarının açık tutulması konusunda hemfikir olduklarının altı çizildi. Hamas konusundaki görüş ayrılıklarının da dile getirildiği görüşmenin detayları özellikle Yunan ve İsrail basınında yer aldı.

Hamas için aynı fikirde olmadıkları konusunda anlaştılar

CNN Yunanistan’ın aktardığı haberde, iki liderin Hamas için aynı fikirde olmadıkları konusunda anlaştığı ifade edildi. Hamas'ın, iki lider arasındaki anlaşmazlığın ana noktalarından biri olduğu belirtilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Üzerinde anlaşamadığımız önemli bir konu var. Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum” sözlerine yer verildi.

Kathimerini: Hamas anlaşmazlığı

Kathimerini gazetesi ise Miçotakis ile Erdoğan görüşmesinde pozitif gündeme vurgu yaptı. Hamas'ın ise yeni anlaşmazlık konusu olarak ortaya çıktığını bildiren haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamas'a bakış açısında farklılıklar yaşadığını Miçotakis'e söylediğine vurgu yapıldı.

Onlar terörist değil, direnişçi

Naftemporiki adlı yayın organının servis ettiği haberde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamas için “Onlar terörist değil, direnişçi” şeklindeki sözleri aktarıldı. “Türkiye Cumhurbaşkanı, Hamas ve Gazze Şeridi'ndeki savaşla ilgili bilinen argümanlarını tekrarladı” denilen haberde, bunun üzerine Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in de “Anlaşmazlıklarımızın yanında uzlaşılarımıza da paralel bir sayfa ekleyebileceğimizi gösterdik” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri İsrail'de geniş yankı uyandırdı

İsrail basını, tedavi gören Hamas üyeleriyle ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine vurgu yaptı. İsrail'de geniş yankı uyandıran görüşmede Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Hamas ile ilgili görüşlerine katılmadığını söyleyen Erdoğan’ın “Hamas'a 'terör örgütü' dersek, bu acımasız bir yaklaşım olur” ifadelerini kullanmasına dikkat çekildi.

Jerusalem Post: 1000'den fazla Hamas üyesi Türk hastanelerinde tedavi altında

Jerusalem Post gazetesinin aktardığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1000'den fazla Hamas üyesinin Türk hastanelerinde tedavi gördüğünü söylediği sözleri haberin başlığı olarak servis edildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu yapıdan "direniş hareketi" şeklinde söz ettiği belirtilen haberde, Erdoğan'ın “Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki hastanelerde 1000'den fazla Hamas mensubu tedavi altında” sözlerine dikkat çekildi.

The Times of Israel: Türkiye'deki hastanede tedavi görüyorlar

The Times of Israel ise görüşmeyi “Erdoğan: Türkiye'deki hastanelerde 1000'den fazla Hamas üyesi tedavi görüyor” manşetiyle duyurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamas'ın bir "direniş hareketi" olduğu yönündeki tutumunu yinelediğine dikkat çekilen haberde, Erdoğan’ın Yunanistan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak görmesinden de üzüntü duyduğunu söylediği vurgulandı.

Bir diğer İsrail merkezli yayın organı Ynet’in aktardığı haberde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de tedavi altında olan Hamas mensuplarıyla ilgili sözlerine vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)