Azerbaycan sivil can kaybı 93 oldu!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin karşısında duramayan terör devleti Ermenistan'ın kalleş ordusunun sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında 93 sivil şehit oldu, 407 sivil de yaralandı.

DÜNYA 09.11.2020, 10:36 09.11.2020, 14:21
Azerbaycan sivil can kaybı 93 oldu!

Cephe hattına yakın bölgelerdeki Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini 27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00'da vurmaya başlayan terör devleti Ermenistan, muzaffer Azerbaycan ordusunun ilk olarak sivillerini korumak için başlattığı daha sonra "Vatanseverlik Operasyonu" adıyla işgal altındaki topraklarını kurtarma operasyonuna dönüşen saldırıları karşısında ağır kayıplar verdi.

27 Eylül Pazar günü ordusuna "Ermenistan vatandaşı siviller zarar görmesin" talimatı veren başkomutan İlham Aliyev sivil hassasiyetini ortaya koyarken; Ermenistan, kendi topraklarından Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırarak Azerbaycan'ın da kendi topraklarını vurmasını beklemiş ve Rusya'yı savaşın içine çekmek istemişti. Terör devleti Ermenistan'ın oyununa gelmeyen Azerbaycan ise savaşını cenk meydanında sürdürmeye devam etmiş, Ermenistan'ın ağır kayıpları sebebiyle AGİT Minsk eş başkanlarından (Rusya, Fransa, ABD) Rusya ve ABD'nin devreye girmesiyle 3 kez ateşkes sağlanmış ancak Ermenistan için toparlanma anlamına gelen her ateşkes yine Ermeni ordusu tarafından ilk 10 dakika içinde delinmişti.

Ermenistan deldiği her ateşkeste ilk olarak sivil yerleşim yerlerini hedef alarak Azerbaycan lideri İlham Aliyev'in bamteline basmıştı.

Sivil yerleşim yerlerini hedef alan ve aralarında bebek, çocuk, yaşlı ve kadınların da bulunduğu 93 sivili şehit eden terör devleti Ermenistan, 407 sivilin de yaralanmasına neden oldu.

Sahadaki askerî gelişmeleri Azerbaycan Savunma Bakanlığı duyururken, sivillere dönük saldırılarla ilgili uluslararası bilgilendirmeyi yapan Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül 2020 ile 9 Kasım 2020 tarihleri arasında Ermenistan'ın saldırılarının yol açtığı can kayıplarını açıkladı.

Azerbaycan Başsavcılıığının açıklamasına göre bu dönemde 93 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti, 407 sivil de yaralandı.

Başsavcılık, terör devleti Ermenistan'ın saldırılarında 504 kamu binasının, 120 apartmanın ve 3326 evin kullanılamaz duruma geldiğini bildirdi.

Yorumlar (0)