Taşımacılıkta yeni bir çığır açacak! İnsanlı testlere başlandı

Tamamlandığında uçaktan 2 kat, trenden ise 4 kat fazla hıza ulaşabilecek, kara ulaşım aracı Hyperloop'un ilk insanlı testi yapıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.11.2020, 10:34 09.11.2020, 10:43
Taşımacılıkta yeni bir çığır açacak! İnsanlı testlere başlandı

Virgin şirketler grubunun sahibi milyarder iş insanı Richard Branson'ın taşımacılıkta yeni bir çığır açacak projesi Hyperloop'a ilişkin önemli bir gelişme kaydedildi.

1000 km hıza ulaşacak

Kaydedildiğinde 1000 kilometre (bir yolcu uçağının ortalama hızından daha fazla) hıza ulaşacak olan aracın ilk kez insanlı testleri yapıldı. Amerika Birleşik Devletlerinin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen testlerde Virgin Hyperloop'un Baş Teknoloji Uzmanı Josh Giegel ile Müşteri Deneyimi Direktörü Sara Luchian da bulundu.

İnsanlı ilk test...

Bir tüpün içinde ilerleyen süper hızlı trene binen iki isim aracın içinde saatte 172 kilometre hıza çıktı. Projenin Başkanı Sultan Ahmed bin Sulayem, test sürüşünün ardından yapmış olduğu açıklamada, "Bir tarihe gözlerimin önünde tanık oluyor olmanın hazzını yaşadım." şeklinde konuştu.

(İlk insanlı teste katılan Josh Giegel ve Sara Luchian)

Uçaktan iki kat, hızlı trenden 4 kat hızlı!

Hyperloop tamamlandığında insan ve kargo taşımacılığına ilişkin bir devrim yaratacağı tahmin ediliyor. Washington-New York arası bu araçla 30 dakikaya inecek. Bu bir havayolu firmasının uçağından iki kat, hızlı trenden ise 4 kat daha hızlı bir taşıma aracı demek.

500 milyon dolarlık yatırım yapıldı!

Daha öncesinde 400'ü aşkın insansız test yapılan Hyperloop için 500 milyon dolarlık yatırımla bir test ve onay merkezi inşa edildi. Merkezde sistemin güvenliğine ilişkin verilerin toplanması sağlanacak.

(Test yolculuğu komuta merkezinden de anbean takip edildi)

2030 yılında operasyonlara başlanacak

Şirketin yapmış olduğu öngörülerde sistemin 2025 senesine kadar güvenlik onayını alması, 2030 senesinde ise ticari operasyonlara başlaması beklendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)