Ve Azerbaycan AİHM'e gitti!

Azerbaycan, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin sivillere yönelik saldırıları sebebiyle AİHM'e (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) başvuruda bulundu.

DÜNYA 30.10.2020, 16:42 31.10.2020, 18:03
Ve Azerbaycan AİHM'e gitti!

Sivillere dönük saldırılarla ilgili sıkça uluslararası kamuoyunu bilgilendiren Azerbaycan Başsavcılığı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Azerbaycan'daki diplomatik misyon temsilcilerinin ve basın mensuplarının davet edildiği toplantıda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin sivilleri hedef alan saldırıları ile ilgili tüm delillerin bir araya getirildiğini belirten Azerbaycan Başsavcılığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yapıldığını ilan etti.

Azerbaycan Başsavcılığı, Gence kentinde sivillere yönelik düzenlenen saldırının failleri olarak 4 isim hakkında soruşturma açıldığını, ayrıca uluslararası arama kararının da çıkartıldığını bildirdi.

Gence kentindeki saldırıdan sorumlu tutulan isimler şöyle:

- Dağlık Karabağ'daki sözde Ermeni yönetimin lideri Araik Harutyunyan
- Araik Harutyunyan'ın yardımcısı David Babayan
- Dağlık Karabağ'daki askeri yönetici Jalal Harutyunyan
- Ermenistan Milletvekili Arman Babajanyan

Ermenistan ordusuna katılarak Azerbaycan'a karşı savaşan 3'ü Fransa olmak üzere, diğerleri Amerika, Gürcistan ve Belarus vatandaşı olan 6 kişi hakkında da soruşturma başlatıldığı ve bu 6 kişinin uluslararası arananlar listesine alındığı belirtildi.

Öte yandan içlerinde Yunanistan, Suriye, Kanada, İspanya ve Lübnan vatandaşlarının da bulunduğu 20'den fazla kişi hakkında Ermenistan saflarında Azerbaycan'a karşı savaştığı için başlatılan soruşturmalar da devam ediyor.

Ermenistan'ın 27 Eylül 2020 ve 30 Ekim 2020 tarihleri arasında Azerbaycan yerleşim yerlerine füze, top, havan ve roketlerle gerçekleştirdiği alçak saldırılarda 91 sivil şehit olmuş, 400 sivil de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)