Ermenistan Terter'i vuruyor

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan ile yaptığı ikinci insani ateşkesi yine ihlal ederek sivilleri hedef aldı. 25 ev yıkıldı, 1 yaralı var.

DÜNYA 19.10.2020, 13:12 20.10.2020, 18:08
Ermenistan Terter'i vuruyor

İşgalci ve ve terörist devlet Ermenistan'ın, Azerbaycan ile karar aldığı ikinci insani geçici ateşkesi de ihlal etti ve sivillere yönelik saldırı düzenledi. Saldırı sonucu 25 ev ciddi hasar görürken bir sivil de yaralandı.

Sivillere dönük saldırılarla ilgili uluslararası kamuoyunu bilgilendiren Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin, Azerbaycan şehirlerinden Terter ve Ağcabedi'deki köylere yoğun topçu atışları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırıda, Terter kentine bağlı Elesgerli köyünün 58 yaşındaki bir sakini yaralandı.

Ermenistan silahlı güçlerinin Ağcabedi şehrine bağlı Karahanlı ve Yukarı Kıyameddinli köylerini de ağır top ve obüs atışlarıyla hedef aldığı, bu saldırılarda da 25 evin ciddi hasar gördüğü belirtildi.

Ermenistan'ın 27 Eylül Pazar sabahı ilk çatışmanın fitilini ateşlediği saat 06.00'dan bu tarafa en çok vurduğu ve cephe hattına yakın olan Terter şehir merkezi, ikinci ateşkesin ilk günü olan dün sakin bir gün yaşamıştı. Sivil halk güvenli bölgelerden evlerine geçmiş, kıymetli ve ihtiyaçları olan eşyalarını alarak şehri terk etmişti. 

Twitter hesabından açıklama yapan Azerbaycan lideri, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan güçlerinin 18 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren ikinci geçici insani ateşkesi açıkça ihlal ederek ülkesinin sivil yerleşim birimlerini ve mevzilerini ağır top atışı ile vurduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)