Maça sonradan girdi, boş geçirmedi

İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, evinde ağırladığı Alaves'i 5-0'lık net bir skorla geçerken, maça sonradan dahil olan Arda Güler de bir gol kaydetti.

SPOR 15.05.2024, 02:37 Melina Ay
Maça sonradan girdi, boş geçirmedi

La Liga'nın 36. haftasında Real Madrid, evinde Alaves'i ağırladı. Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 10. dakikada Toni Kroos'un asistinde Jude Bellingham'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Eflatun-beyazlılar, hücumlarına devam ederken, 27. dakikada Camavinga'nın ceza sahası içinden yaptığı ortada Vinicius Junior, topu filelere göndererek skoru 2-0'a getirdi. Jude Bellingham'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde'nin sert vuruşu ise takımını 3-0 öne geçirdi ve ilk yarıyı bu skorla tamamladılar. 70. dakikada ise Vinicius Junior, Bellingham'ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşla skoru 4-0'a taşıdı.

Ligde 4’üncü gol sevincini yaşadı

Alaves'e karşı 62’nci dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81’nci dakikada rakip fileleri havalandırdı. Sol kanattan hızla ilerleyen Rodrygo'nun ceza sahasına yaptığı ortaya savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5’nci golünü kaydetti. 19 yaşındaki futbolcu, ligde 9 maçta forma giydiği bu sezon 4’üncü kez gol sevinci yaşadı.

Galibiyet puanı 93’e ulaştı

Real Madrid, arka arkaya 9’uncu maçını kazanarak son 4 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Carlo Ancelotti'nin yönettiği ekip, bu galibiyetle puanını 93'e çıkardı. Real Madrid'in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27’nci maçında 19’uncu golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15’inci kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga'da 25 karşılaşmada görev yaptı.

Yorumlar (0)