Ankara'dan Azerbaycan'a tebrik yağıyor!

Muzaffer Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ı işgalden kurturmak için kritik öneme sahip Şuşa kentini 28 yıl sonra geri alması Türkiye'de de büyük heyecan yarattı.

GÜNDEM 08.11.2020, 13:22 08.11.2020, 15:02
Ankara'dan Azerbaycan'a tebrik yağıyor!

8 Mayıs 1992'de terör devleti Ermenistan tarafından işgal edilen Şuşa kenti, 28 yıl aradan sonra Azerbaycan ordusu tarafından kurtarıldı.

Müjdeyi veren Azerbaycan lideri ve başkomutanı İlham Aliyev, "28 sene aradan sonra Şuşa'da ezanımızın sesi yankılanacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa zaferini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Muzaffer Azerbaycan ordusunun Şuşa zaferini kutlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hakimiyetin sağlanıyor olmasının Azerbaycan için çok ciddi bir gelişme olduğunu ve zaferin Azerbaycan kadar Türkiye'yi de sevindirdiğini belirtti.

Fuat Oktay, "Zaferin kutlu, gazan mübarek olsun gardaşım." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu da kutladı

Şuşa'nın kurtarılması ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı mevlüt Çavuşoğlu ise Azerbaycan'ın kültür başkenti olan kadim şehir Şuşa vilayetinin azatlığının kutlu ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Bayrak Günü'nde, şanlı Azerbaycan bayrağının bir daha inmemek üzere Şuşa kentinde de dalgalanacağını vurguladı.

Çavuşoğlu, açıklamasında Azerbaycan'a seslenerek, "Üç renkli bayrağınla mesut yaşa Azerbaycan!" dedi.

Millî Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı da Şuşa'nın kurtarılmasına ilişkin kutlama mesajı paylaştı.

Millî Savunma Bakanlığının paylaşımında, "Azerbaycan Türkü kardeşlerimiz 28 sene sonra Şuşa kentindeki meşhur har-ı bülbül çiçeğinin açışını izleyecek, kokusuna doyacaklar. Ne mutlu onlara" ifadeleri kullanıldı.

AK Parti

"Kardeş Azerbaycan'ın zaferi kutlu olsun." ifadeleriyle paylaşımda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Şuşa zaferinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, çok sevinçli olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0)