Erdoğan: Azerbaycan'ın yanındayız, Şuşa zaferi kutlu olsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli 7. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, kardeş ülke Azerbaycan'ın Şuşa zaferini tebrik ederek, Azerbaycan'ın Karabağ'ı özgürlüğe kavuşturmasının da yakın olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 08.11.2020, 14:31 08.11.2020, 15:29
Erdoğan: Azerbaycan'ın yanındayız, Şuşa zaferi kutlu olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da işgal altında olan topraklarını geri almasıyla başlayan Erdoğan, Azerbaycan'ın Şuşa zaferi için tebriklerin iletti.

"Azerbaycanlı kardeşlerimiz sabrettiler ve sonunda zafere ulaştılar"

30 senedir Azerbaycan'ın Minsk üçlüsünce ihmal edildiğini söyleyen Erdoğan, "Azeri Türk kardeşlerimiz sabredip zafere ulaştılar." ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ sorununda Türkiye'nin ilk zamandan bu güne kadar her daim Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve olmayı da sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, işgal altında olan diğer toprakların da kısa bir zaman içerisinde özgürlüğe kavuşturulacağına inandığını söyledi.

Erdoğan'ın Azerbaycan'a ilişkin açıklamalarının tamamı şöyle:

"Azerbaycan'ın Şusa zaferini tebrik ediyorum"

"Sözlerime Ermenistan'ın işgal ettiği 7 şehrini ve Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için mücadele eden Azerbaycanlı kardeşlerimizin Şuşa'daki zaferini tebrik ederek başlamak istiyorum.

30 senedir Minsk üçlüsünce ihmal edilen, aldatılan ve 30 senedir masa başında akıbeti meçhul olan Azeri Türk kardeşlerimiz, sabredip sonunda zafere kavuştular."

"Kardeşlerimizin sevinci bizim de sevincimizdir"

"En başından beri Azeri Türk kardeşlerimizin 30 yıldır yanında olduk. İşgal altındaki topraklarını kurtarmaya ilişkin mücadelelerinde de kayıtsız şartsız yanındayız. Ermenistan'ın saldırganlığıyla başlayan çatışmalar sonrası adım adım işgal altında bulunan şehirlerini ve Karabağ'ı özgürlüğe ulaştın kardeşlerimizin sevincini paylaşıyoruz. Onların sevinci bizim de sevincimizdir. Şuşa'nın kurtuluşu, işgal altında bulunan topraklarının kalan kısmının özgürlüğüne kavuşmasının yakın olduğunun da bir işaretidir." 

Yorumlar (0)