Erdoğan "yaklaşıyoruz" demişti, müjde Aliyev'den geldi!

Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması için kritik değer taşıyan Şuşa kenti, 28 sene sonra Ermenistan işgalinden kurtarıldı.

GÜNDEM 08.11.2020, 12:09 08.11.2020, 16:39
Erdoğan "yaklaşıyoruz" demişti, müjde Aliyev'den geldi!

Dün partisinin Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile görüştüğünü, gelişmeleri bizzat kendisinden dinlediğini belirterek, "Elhamdülillah kendisinden olumlu gelişmeler olduğunu dinledim, çok mutlu oldum." demiş ve "Zafere inşallah yaklaşıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan'ın ipucu verdiği, 28 yıldır Ermenistan işgali altında olan kritik Şuşa kenti, muzaffer Azerbaycan ordusu tarafından işgalden kurtarıldı.

Müjde ise Azerbaycan lideri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den geldi.

Dağlık Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için stratejik üstünlüğü sağlayacak Şuşa şehrinin kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından işgalden kurtarıldığı müjdesini verdi.

İlham Aliyev, "28 yıl aradan sonra Şuşa şehrinde ezanımızın sesi duyulacak." ifadelerini kullandı.

Hocalı kurbanlarının kanının yerde kalmadığını, şehitlerin intikamının alındığını belirten İlham Aliyev, "İntikamımızı savaş meydanında aldık." dedi.

Azerbaycan ordusunun zafer yürüyüşünün devam ettiğini kaydeden Aliyev, Ermenistan yönetiminin Azerbaycan'ın taleplerine cevap vermemesi durumunda sonuna kadar gideceklerinin altını çizdi.

Yorumlar (0)