Ermeni ordusuna büyük darbe: Dağ Alayı dağıtıldı!

İşgal altındaki toprakları kurtarmak için başarılı bir şekilde mücadele eden Azerbaycan ordusu, Ermenilerin 6'ncı Dağ Alayı'nı ciddi kayıplara uğrattı. 

GÜNDEM 07.11.2020, 10:48
Ermeni ordusuna büyük darbe: Dağ Alayı dağıtıldı!

27 Eylül günü Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. İşgal altındaki toprakları tek tek azat eden Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunu büyük kayıplara uğratmaya devam ediyor. 

Son olarak Ermenistan ordusunun 6'ncı Dağ Alayı ciddi derecede zayiata uğradı. Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusu ile Azerbaycan ordusu arasındaki çatışmaların Ağdam, Ağdere ve Hocavend istikametlerinde yoğun bir şekilde sürdüğü ifade edildi. 

Açıklamada, Ermenistan ordusunun bazı istikametlerde hem askerlerini hem de mühimmatlarını kaybettiği, bu nedenle geri çekilmeye başladığı bildirildi. 

Ağdere istikametinde Ermenilerin 5'inci Dağ Muhrip Alayı'nın mevzilerine yönelik top atışlarının gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, burada bulunan birkaç araç ile havan toplarının ortadan kaldırıldığı aktarıldı. 

Açıklamada, Ermenistan ordusunun 6'ncı Dağ Alayı 1'inci Taburuna bağlı askerlerin büyük kayıplara uğratıldığı ifade edildi.

D-30 Topçu Tümenine ait 3'üncü batarya obüslerinin de imha edildiğine dikkat çekilen açıklamada, operasyonların bütün cephe boyunca devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)