Ermenilerden ABD'li şirkete mektup: Türk SİHA'ları...

Ermenistan, muzaffer Azerbaycan ordusundan hiç beklemediği yumruğu yedi. Büyük başarıda Türk SİHA'larının katkısını bilen Ermeni lobisi, ABD'li şirkete mektup yazarak "Türklere parça satmayın" dedi.

GÜNDEM 06.11.2020, 10:12 06.11.2020, 10:19
Ermenilerden ABD'li şirkete mektup: Türk SİHA'ları...

27 Eylül Pazar sabahı büyük umutlarla Azerbaycan'a saldıran ancak "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olan" Ermenistan, Azerbaycan'ın "Vatanseverlik Operasyonu" adıyla başlattığı ve 40 günün geride kaldığı işgaldeki toprakları kurtarma operasyonunda tarihî kayıplar verdi.

İşgal altındaki topraklarının yüzde 22'sini terör devleti Ermenistan'ın işgalinden kurtaran Azerbaycan, cephe hattının Ağdere ve Hocavend istikametinde operasyonlarını yoğunlaştırmış durumda. 4 şehir merkezini, 3 kasabayı ve 200'ü aşkın köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'tan işgalinden kurtaran Azerbaycan'ın eli ayağı, gözü kulağı Türk SİHA'ları olmuş durumda.

Milyarlarca dolarlık askerî araç yok edildi

Ermeni ordusuna ait binlerce araç, tank, top ve füze sistemini yok ederek ezici üstünlük sağlayan Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunu milyarlarca dolarlık zarar verirken binlerce Ermeni askerini de etkisiz hâle getirdi. Gönüllülük esasıyla halktan umduğunu bulamayan, seferberlik emri dikkate alınmayan, PKK başta olmak üzere paralı savaşçılardan beklediğini sağlayamayan, destek istediği Peşmerge'lerden olumlu cevap alamayan ve savaştırmak için gözünü cezaevlerindeki mahkûmlara diken Ermenistan ordusunun imdadına lobi yetişmek istiyor.

ABD'li şirkete mektup!

Azerbaycan-Ermenistan savaşında dengeleri altüst eden Türk SİHA'ları sorununu çözmenin Ermeni ordusuna büyük yarar sağlayacağını değerlendiren Ermeni lobisi, Türk SİHA'larının önüne geçmek için "üretiminin engellenmesi" gerektiğini değerlendirdi.

Amerika Ermeni Milli Komitesi, Türk SİHA'larında kullanıldığını belirttiği "yedek parçalar" ile ilgili Amerikan teknoloji şirketi Garmin'e bir mektup yazdı.

Ermeni lobisinin mektubunda "Türkiye'nin SİHA'larda Garmin şirketine ait parçaları kullandığı, Azerbaycan'ın da bu Türk SİHA'larını Ermenistan'a karşı kullandığı" kaydedilerek, şirket tarafından söz konusu parçaların Türkiye'ye satışının durdurulması istendi.

Amerikan teknoloji şirketi Garmin ise Amerika Ermeni Milli Komitesi'nin iddiaları üzerine, Türk yapımı silahlı insansız hava araçları (SİHA) hakkında inceleme başlatıldığını, neticeye ulaşılması durumunda gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.

Yorumlar (0)