Türk SİHA'ları sorulunca Aliyev böyle güldü!

İşgalci Ermenistan'ı büyük kayıplara uğratan Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kaç tane Türk drone'una sahip olduklarının sorulması üzerine güldü. 

DÜNYA 15.10.2020, 13:46
Türk SİHA'ları sorulunca Aliyev böyle güldü!

Azerbaycan, işgalci Ermenistan'a karşı Türk İHA'ları (insansız hava aracı) ve SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) ile başarılı bir mücadele veriyor. Azerbaycan ordusu, Ermenilere ait askerî teçhizatları Bayraktar TB2 SİHA'lar ile tek tek imha ediyor. 

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, işgal altındaki bölgeleri kurtarmaya ve toprak bütünlüğünü korumaya devam ediyor. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransız kanalına verdiği röportajda da Türkiye'nin verdiği desteğin altını çizdi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk drone'ları ile Ermeni ordusunun ağır kayıplara uğratıldığına dikkat çekti. 

Aliyev, Fransız gazeteci tarafından "kaç tane Türk drone'una sahip olduklarının sorulması" üzerine tebessüm etti. 

Yeterli sayıda Türk drone'una sahip olunduğunu aktaran Aliyev, herhangi bir şekilde sayı veremeyeceğini çünkü bunun güvenlik bakımından yanlış olacağını söyledi. 

Aliyev, Türk drone'larının Ermenistan'a 1 milyar dolara mâl olduğunu ifade etti. Ermenistan'a ait 1 milyar dolardan fazla mühimmatın imha edildiğini aktaran Aliyev, Azerbaycan ordusunun Türk drone'ları sayesinde işgalci Ermenilere karşı büyük bir başarı sağladığını ifade etti.

Ermeni ordusuna darbe üstüne darbe vuruluyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı son açıklamada, çatışmaların Ağdere, Fuzuli, Ağdam, Cebrail ve Hadrut yönünde ilk günkü gibi devam ettiğini bildirmişti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermenilerin saldırılarını gece boyunca sürdürdüğü ve söz konusu saldırıların önlendiği ifade edilmişti.

Ermenilerin ciddi kayıplara uğradığı ve sahadan geri çekilmek durumunda kaldığı aktarılan açıklamada, Ermenistan ordusunun imha edilen askerî teçhizatları şöyle sıralanmıştı:

1 tane Tor-M2KM uçaksavarı,

1 tane D-20 obüsü, 1 tane D-30 obüsü ve 2 tane D-1 obüsü

2 tane T-72 tankı,

4 tane Grad füze sistemi,

Birkaç tane İHA (insansız hava aracı),

Birkaç tane ZPT ( zırhlı personel taşıyıcı).

Açıklamada, Ermenilere ait yakıt, araç ve mühimmatların bitmeye yakın olduğu bildirilmişti. Azerbaycan ordusunun ateşkese riayet ettiği kaydedilen açıklamada, Ermenilerin ateşkesi bariz bir şekilde ihlâl ettiği ve Goranboy, Ağcabedi, Terter ve Ağdam şehirlerine saldırdığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)