İngilizler karantinaya isyan ediyor: 104 gözaltı!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hayata geçirilen karantina uygulamasına karşı düzenlenen protestolar sırasında 104 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

DÜNYA 06.11.2020, 10:20
İngilizler karantinaya isyan ediyor: 104 gözaltı!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında karantina uygulaması başladı. Karantina uygulamasına karşı çıkan binlerce insan Trafalgar Meydanı'nda toplandı.

5 Kasım 1605 tarihinde İngiliz Parlamentosu'nu patlatmayı düşünen fakat başaramayan Guy Fawkes Gecesi dâhilinde gerçekleştirilen protestodan önce güvenlik güçlerinin yoğun tedbir aldığı fark edildi. 

Alınan yoğun tedbirlere rağmen protestocuların, akşam saatlerinde bir araya geldikleri, bazılarının yüzlerine Guy Fawkes maskesi taktığı ve özgürlük adına çağrıda bulunulduğu görüldü. 

Güvenlik güçleri, karantina uygulamasının başladığını anımsatarak protestocuların olaysız bir şekilde dağılmasını talep etti. Fakat protestocuların kendilerine yapılan uyarıları umursamadıkları, bunun üzerine güvenlik güçlerinin müdahale ettikleri görüldü. Güvenlik güçleri tarafından 104 protestocunun gözaltına alındığı bildirildi. 

Polis tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de büyük bir sağlık krizi yaşandığı, bu nedenle protestoya izin verilmeyeceği ifade edildi. Söz konusu açıklamada, protestocuların dağılarak evlerine gitmeleri talep edildi. Protestonun kanuna aykırı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yapılan uyarıları umursamayan protestoculara müdahale edileceği bildirildi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, karantina uygulamasının 2 Aralık gününe kadar süreceğini duyurdu.

İngiltere'de uygulanan karantina dâhilinde eczaneler ve marketler dışında bütün perakende mağazaları, güzellik merkezleri ve kuaförlerin faaliyetleri durduruldu. Restoran ve barların yalnızca paket servisi gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. Evden çalışma sisteminin teşvik edileceği, vatandaşların sadece iş, market alışverişi, spor ve eğitim gibi nedenlerle dışarı çıkabilecekleri belirtildi. 

Farklı aile mensuplarının kapalı ortamlarda toplanamayacakları, açık ortamlarda ise başka bir aileden en fazla bir kişinin bulunabileceği kaydedildi. İş ya da eğitim gibi nedenler dışında seyahatlere hiçbir şekilde izin verilmeyeceği aktarıldı. Evliliklere taraflardan birinin ölümcül bir rahatsızlığının olması halinde müsaade edileceği ve düğün törenlerinin sadece 6 kişilik olabileceği ifade edildi. Üniversiteler ve okulların faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi. 

Yorumlar (0)