Bayraktar'dan Kanada'ya SİHA mesajı: Kaldı 7

Kanadalı şirket BRP, Baykar'ın ürettiği TB2 Bayraktar SİHA'ların Azerbaycan ordusu tarafından Karabağ'da Ermeni ordusuna karşı kullanılmasını "amacı dışında kullanım" olarak nitelendirerek, kamera ve motor sistemlerini artık vermeyeceğini duyurmuştu. Şirketin ambargo kararı sonrası Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar anlamlı bir açıklama yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2020, 10:06
Bayraktar'dan Kanada'ya SİHA mesajı: Kaldı 7

Kar motoru ve ATV'ler için motor üreten Kanada merkezli teknoloji şirketi BRP (Bombardier Recreational Products), işgal altındaki Dağlık Karabağ'da Türkiye yapımı SİHA'larda (silahlı insansız hava aracı) kendi motorlarının kullanıldığını belirterek, motorlarının kullanıldığı insansız hava araçlarını "amaçları dışında" havalandıran ülkelere tüm sevkiyatı askıya aldıklarını açıklamıştı.

Bayraktar'dan anlamlı mesaj!

Kanadalı Bombardier Recreational Products şirketinden gelen bu açıklama sonrası, Türkiye'de SİHA (silahlı insansız hava aracı) ve İHA (insansız hava aracı) üretiminde öncü yönüyle tanınan Baykar şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan manidar bir cevap geldi.

BT2 Bayraktar SİHA

Sosyal medya platformu Twitter'dan açıklama yapan Haluk Bayraktar, sadece 10 sene önce Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nun Predator silahlı insansız hava araçlarını parasıyla bile vermediğini hatırlattı ve bugün üretilen TB2 Bayraktar SİHA'ların yüzde 93 yerlilik oranına sahip olduğunu ve kritik hiçbir parçanın dışarıdan alınmadığını belirterek, dünyaya ihraç ettikleri SİHA'ların en ileri teknolojiye sahip olduğunu hatırlattı ve hedefi açıkladı:

Hedef şimdi geriye kalan yüzde 7!

Haluk Bayraktar mesajını "Durmak yok!" ifadesiyle tamamladı.

Yorumlar (0)