Ermenistan'dan NATO'ya: "Türkiye'ye söyleyin, SİHA'larını çeksin"

Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında ağır kayıplara uğrayan Ermenistan, şimdi de NATO'ya yalvardı. Ermenistan, Türkiye'nin SİHA'larını geri çekmesini istedi. 

GÜNDEM 19.10.2020, 13:49
Ermenistan'dan NATO'ya: "Türkiye'ye söyleyin, SİHA'larını çeksin"

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül sabahı başlayan çatışmalar devam ediyor. İşgalci Ermenistan, 23 gün önce Azerbaycan'da bulunan yerleşim alanlarına saldırmıştı. Bunun üzerine sivillerin güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak ve toprak bütünlüğünü korumak isteyen Azerbaycan, karşı operasyon başlatmıştı.

Türkiye'nin tam desteğini alan Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenilerin ciddi kayıplara uğramalarına neden olmuştu. Ermenilerin aksine sivillere asla zarar vermeyen Azerbaycan, Ermenilere savaş meydanında gereken yanıtı vereceğini söylemiş, işgal altındaki köyleri tek tek kurtarmaya başlamıştı. 

Bayraktar TB2 SİHA'lardan korkan Ermenistan, bu kez de NATO'ya (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) yalvardı. 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Azerbaycan ile yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Bayraktar TB2 SİHA'ların Karabağ'da havalanmasına müsaade edilmemesini istediklerini ve bunun için NATO'ya (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) müracaat ettiklerini söyledi.

Sarkisyan, NATO'nun (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Türkiye'ye bu konuda onay verip vermediğini öğrenmeye çalıştıklarını ifade etti.

F-16 savaş uçağı tarafından ülkesine ait SU-25 savaş uçağının düşürüldüğünü ileri süren Sarkisyan, meselenin yalnızca F-16 ile ilgili olmadığını belirtti. 

Sarkisyan, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırılarını görmezden gelerek, Bayraktar TB2 SİHA'ların yalnızca savaş meydanında değil, sivillere karşı kullanıldığını da iddia etti.

Bayraktar TB2 SİHA'ların NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ürünü olduğunu kaydeden Sarkisyan, unsurlarının örgüte üye olan ülkelerde oluşturulduğunu söyledi. 

Ermenistan ordusu, 16 Ekim gecesi Gence şehrine füzeler ile saldırmış, 13 sivilin ölümüne neden olmuştu. 52 sivil de hain saldırı sonucu yaralanmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın savaş suçu işlediğini ifade etmişti.

Aliyev, Ermenistan'a gereken yanıtın savaş meydanında verileceğini belirtmişti. Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Azerbaycan-Ermenistan geriliminde sürekli ateşkes çağrısında bulunan ülkelerin, yaşananları sadece uzaktan izlediğini söylemişti. 

Yorumlar (0)