Yerleşimleri vurulan Azerbaycan, ağır kayıplar verdirdi!

Muzaffer Azerbaycan ordusu, terör devleti Ermenistan'ın katil ordusunun toplarını ve tanklarını imha etti.

DÜNYA 08.11.2020, 09:48
Yerleşimleri vurulan Azerbaycan, ağır kayıplar verdirdi!

Muzaffer Azerbaycan ordusu, cephenin farklı yönlerinde gece boyunca Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine ve askerlerine ateş açan Ermenistan ordusuna ağır kayıplar verdirdi.

Sahadaki gelişmeleri görüntülü ve fotoğraflı olarak belgeleyerek anlık olarak uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmaların yoğun olarak cephenin Ağdam, Ağdere, Gubadlı ve Hocavend istikametlerinde sürdüğünü bildirdi.

Son bir günde büyük darbe alan Ermenistan ordusunun cephenin bazı noktalarında askerlerini ve askerî teçhizatlarını kaybederek geri çekildiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan güçlerine ait 4 adet T-72 tankını, 2 adet D-20 topunu ve mühimmat dolu birkaç kamyonunu imha ettiğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin dün Ağcabedi, Ağdam, Berde, Gubadlı ve Terter şehirlerine top atışı düzenlediği, Azerbaycanlı sivil halk arasında can kaybı olduğu ve çok sayıda sivilin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Tüm cephe hattı boyunca operasyonların devam ettiğini bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, durumun muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olduğunun da altını çizdi.

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan-Ermenistan sınırında da ateşkesi ihlalinin sürdüğünü ifade eden Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın kendi topraklarından Daşkesen, Gedebey ve Tovuz kentlerinde konuşlu Azerbaycan mevzilerine ve askerlere ateş açıldığı bilgisini verdi.

Yorumlar (0)